Met een kusje toveren wij je pijn weg. Met blazen toveren wij je tranen weg. Maar kunnen wij moeders nog meer voor onze kinderen betekenen? Met Mama’s toverboek, geschreven en gemaakt door Marcia Korenhof, komen we een heel eind.

Mama’s Toverboek

Aan alles zie je dat dit boek geschreven is met passie en liefde, heel veel liefde. Ondersteund door de mooie effecten van aromatherapie, laat Marcia je zien hoe je kleine en grote kwaaltjes van je kindje makkelijk weg kunt toveren. Ik ontving van Marcia het boek en een flesje badolie samen met een potje Lavendel als essentiële olie. Dit omdat Liza natuurlijk zoveel slaapproblemen heeft en lavendel hier goed bij helpt. In een mooie tovertas waarin je je producten kunt bewaren, maar die je zeker ook als normale tas kun gebruiken, zaten de producten. Het was werkelijk een feestje om uit te pakken.

IMG_9505

Het boek vertelt je precies waar je bij aromatherapie op moet letten, maar geeft je buiten dat nog veel meer tips en trucs bij diverse kinderkwaaltjes.

Aromatherapie

Wat is aromatherapie precies? Het betekent letterlijk geurentherapie. Geur kan heel veel voor de mens betekenen en met aromatherapie krijg je de juiste geuren om je ‘body, mind and soul’ in balans te brengen. Extracten uit bloemen en planten moeten altijd vermengd worden met een basisproduct bijvoorbeeld badolie, amandelolie of zeezout. In het boek wordt precies uitgelegd hoeveel druppels je bij welke leeftijd mag gebruiken.

In principe is het boek en zijn de behandelingen beschreven voor de leeftijd van 4 tot 12 jaar, maar ook voor jongere kinderen worden de juiste doseringen beschreven.

mama's toverboek

mama's toverboekHoe gaat het dan in zijn werk?

Voor Liza maakte ik een bad klaar met Lavendel. Ik vermengde een druppel Lavendel olie in twee eetlepels badolie. Dat ging in een lekker warm bad en daar moesten/mochten ze een kwartier in blijven. Geen probleem natuurlijk, want een bad is heerlijk. Daarna heb ik haar ook nog even heerlijk ingesmeerd met lavendel olie die ik nog had staan. Wat bleek; ze vond het heerlijk om gemasseerd te worden en ik mocht niet stoppen.

Slaapt ze beter?

Liza gaat momenteel door een hele lastige fase met slapen. Het helpt er ook niet aan mee dat ineens overal tanden verschijnen in dat mondje en ze daardoor natuurlijk ook een stuk onrustiger is. Maar… ik kan wel zeggen dat ze aanvoelt alsof ze meer in balans is. Dat er meer rust in het lijfje is en dat wanneer ze slaapt, ze wel goed en diep slaapt. Wat dat betreft een hele verbetering.

mama's toverboek

Conclusie

Eigenlijk kan ik nog wel uren doorkletsen over dit boek. Want ik vind het werkelijk waar een eye-opener. Niet alleen omdat je veel met aromatherapie kunt verzachten of verhelpen, maar ook alle andere tips en trucs die erin staan zijn de moeite waard. Wist je dat de lavendelolie ook bij groeipijn helpt. Daarbij staan er door het boek heen ook heerlijke recepten, allemaal ter bevordering van de gezondheid van je kind.

Waar ik in eerste instantie huiverig voor was, was dat het boek ‘zweverig’ zou zijn. Dat is het bij lange na niet.

Ik zie juist heel veel mogelijkheden en ik lees door de zinnen heen dat Marcia ook een moeder is met kinderen die niet willen eten, kinderen die slecht slapen of moeite hebben concentreren. Ze adviseert namelijk ook gewoon de televisie bij bijvoorbeeld een voetenbadje. Dat heb ik graag!

mama's toverboek

Aromakids.nl
Al deze producten vind je op aromakids.nl. Een website waar je niet alleen de tovertas of alleen het boek kunt kopen, maar ook de essentiële olie, aroma-lampen en alle andere producten waar kinderen. Wil je meer weten over wat je kunt doen bij kinderkwaaltjes, dan kijk je op Marciakorenhof.com

Show Full Content
Previous Heerlijke winterse plaatjes
Next Tweetalig opvoeden

2 thoughts on “Review: Mama’s toverboek

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d