Als de hele wereld het over deze ‘fantastische film’ heeft. Dat het ‘een enorme tranentrekker’ is. Dat je wordt ‘meegezogen’ en dat de muziek ‘fenomenaal’ is. Dan is het tijd dat je zelf eens gaat kijken of jij – als emotieloze doos – ook zo wordt meegetrokken in de muziek en het verhaal. Ik heb het natuurlijk ook over de film A Star is born met Lady Gaga en Bradley Cooper. 

Zo ging ik dus afgelopen donderdag met een vriendin naar de film. We waren allebei voorbereid op tranen. Dat kon dus niet misgaan. Maar voordat er tranen konden vloeien, was er eerst het verhaal. Oh wat een heerlijk hapje is die Bradley Cooper. Dat beloofde al veel goeds. Nou ja goeds. Wie de film nog wil kijken moet hem maar eigenlijk kijken en niet verder lezen! 

Want Jackson Maine (gespeeld door Bradley Cooper) is nogal een destructieve man. Drugs en alcohol zijn niet uit het leven van deze gevierde zanger weg te denken. Met een niet zo’n goede jeugd en gezondheidsproblemen, is zijn mentale staat niet zo best als hij een Drag Queen bar binnenloopt. Daarna lopen alcohol en drugs nog steeds als een rode draad door de film heen, maar wordt de liefde en muziek belangrijker. Want wanneer Lady Gaga in haar rol als een soort van zingende serveerster ten tonele verschijnt, komt de lovestory tot zijn recht. A Star is Born. De zingende serveerster ALLY kiest voor haar droom en vindt misschien wel haar droomman. A Star is Born is geen nieuw verhaal, het is tenslotte al een paar keer opnieuw verfilmd maar de ontluikende liefde en het begin van een grote muziekcarrière is erg meeslepend.

Tranentrekker of niet? 

Maar dan de tranen? Nou die kwamen er niet. Misschien waren we er teveel op aan het wachten. Kippenvel kregen we wel regelmatig. Van het puntje van de neus tot op de knieën. Wat ik vooral erg mooi aan de film vond was dat Lady Gaga zo natuurlijk was. En wat kan zij zingen!! Inmiddels luister ik al de hele dag de soundtrack en kan al bijna alles meezingen! <3  Kortom, een film die je moet zien en dan wel in de bioscoop, want zo indrukwekkend is hij wel. 

Heb jij de film gezien en moest jij wel huilen? 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Koblach – Ein Besuch der Ruine Neuburg
Next De mooiste kerstcommercials van 2018

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close