Ik ben een regelrechte rommelkont. Ik kan het gewoon niet. Ik kan gewoon niet mijn avonden vullen met het opruimen van de wasmanden, ik kan niet de hele dag schoonmaken. Ik krijg het al niet eens voor elkaar om het eten van de ochtend op te ruimen en de borden direct in de vaatwasser te mikken. De tafels staan altijd vol met zooi en als ze een keer leeg zijn, dan heb ik de eettafel dezelfde avond weer in gebruik als bureau en verwelkomen we de zooi als een vriend die nooit is weggeweest.

Ik probeer het wel hoor. Ik neem me iedere zondag voor om een betere huisvrouw te zijn, als ik 6 gevulde wasmanden in de kasten mik. Dat hou ik dan precies een dag vol om op dinsdag weer een een lading was op de vloer van de badkamer te vinden. Een nieuw jaar en dus nieuwe kansen? Nee. Ik neem me niet voor om een betere huisvrouw te zijn. Ik weet toch dat het me niet lukt. Ik ben en blijf een rommelkont en het erge is… Mijn kinderen zijn net zo geworden!

Orde in de chaos

Wat ik dan wel deze week doe? Ik probeer orde in de chaos te scheppen. Als eerste zijn de kinderkamers aan de beurt geweest deze week. Alle overtollige zooi is uit de kamers gehaald, alle kleren zijn uitgezocht en een nieuwe lading kleding in de kasten gekomen. Echter, de kasten zijn nog steeds overvol. Daar moet ik iets op vinden. Is er lijst van hoeveel kleding kinderen precies nodig hebben? Met de kleren in hun kast hoef ik in principe 5 weken niet te wassen en dan hebben ze nog over. Dat lijkt me toch ook niet de bedoeling…

De kamer van Eva was als eerst aan de beurt en op een of andere manier moet ik bij Eva altijd de hele kamer omgooien…
De kamer van Liza deed ik gisteren. Minder zooi op te ruimen, maar wel veel meer kleding uit te zoeken!
De volgende kamers op de lijst zijn de logeerkamer en onze slaapkamer. Al heeft deze laatste alleen kasten die uitgemest moeten worden. De rest is redelijk ok. Redelijk… Ondertussen is het vakantie en moeten de kinderen zich ook nog zien te vermaken natuurlijk. Dus ik doe het steeds een uurtje tussendoor. Ze kunnen best een uurtje zelf spelen en daarna spelen we maar weer in de sneeuw of doe ik een potje pesten met ze en spelen ze lief? Dan ga ik gewoon even door. Lekker muziekje erbij of Netflix. Uiteindelijk ben ik blij dat na een dag (ja, het kost me gewoon een hele dag) de kamer er weer als nieuw uitziet!

Zo en wat doen jullie deze laatste week van de kerstvakantie?

Show Full Content
Previous Naar de Efteling op Eerste Kerstdag
Next Foto van Mello op Forex via Photogifts

4 thoughts on “Rommelkont

  1. Ben jij mijn zus ofzo? Echt, precies dit. Mijn huis is een puinhoop. Het afgelopen jaar heb ik 15 (!!!) volle vuilniszakken vol meuk ons huis uitgeflikkerd en nog steeds is het een zooi. Ik weet gewoon niet hoe andere mensen dat doen.

    Een perfect Pinterest life hoeft niet perse, maar ik vraag me wel af waar die mensen hun spullen bewaren.

  2. Leuk om te lezen dat er toch mensen zijn die net zo zijn als ik. De trap ligt vol met spullen die naar zolder moeten en daar nooit aankomen en meer van die dingen. Ik snap ook nooit hoe mensen zo’n opgeruimd huis kunnen hebben.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close