Debby ging voor Lovethat afgelopen week naar Laren om daar op de ijsbaan de ijsjes van Rudolph van Veen te proeven en natuurlijk voor ons te beoordelen! Ben je nog op zoek naar een lekker toetje voor bij de kerstdagen, dan kan je dit ijs vandaag nog snel halen! 

Rudolph’s ijs

Samen met mijn dochter Roos ging ik op weg naar Laren, ijsjes proeven van Rudolph en heerlijk schaatsen. Precies waar wij dol op zijn. Gezellig samen onderweg, we hebben een beetje vertraging, maar zijn op tijd.

We krijgen bij binnenkomst een lekkere warme sjaal om en voor we het weten staan we met een heerlijk warme chocolade in de handen. Roos kan niet wachten om te schaatsen en dus snel schaatsen halen, deze kunnen we gratis gebruiken. Roos kan prima schaatsen maar achter een zeehond of pinguin is veel leuker.

rudolph's ijs

Het begint wat drukker te worden, ik zie wat “bekende gezichten” . Na wat rondjes schaatsen gaan we een lekker ijsje halen, de keuze is reuze. Roos gaat voor de Rainforest Chocolate en ik ga voor New York Chocolate. Ze zijn heerlijk, de whiskey die erin zit proef ik niet zo.

We gaan nog meer schaatsen, Roos kan er geen genoeg van krijgen! Na 20 min gaan we weer even lekker proeven, daar komen we tenslotte voor. Deze keer krijgen we er een lekkere warme wafel bij. Dit keer proberen we de White Wedding, ook deze is erg lekker.

rudolph's ijs

Ik verruil de schaatsen voor schoenen. De baan wordt geveegd en we moeten even wachten. Dan komt er een optreden van de plaatselijke ijsdansers, leuk om naar te kijken. Roos vindt het leuk om naar te kijken, maar staat vooral ongeduldig te wachten om weer te schaatsen!!! Maar eerst nog een speech van Rudolph, hij vertelt dat hij niet is opgeleid in ijs en pattiserie en hierbij gekomen is door goede bekenden die een ijsfabriek hebben gekocht. Zijn idee bij het ijs is, om gemakkelijk een lekker dessert op tafel te zetten. Heerlijk ijs in 2 smaken met een passend sausje erdoor.

Er worden mini-bakjes uitgedeeld, ik ga deze keer voor de Ebony & Ivory, lekker met stukjes pecannoot, Roos slaat over, ze gaat liever schaatsen! Ondertussen zijn ze ook langs geweest met erwtensoep, beetje anders dan we in gedachte hadden, het is een “hippe” romige erwtensoep, ook erg lekker, maar niet voor Roos. Er worden ook vegatarische worstenbroodjes uitgedeeld, gemaakt van kapucijners en erg lekker.

rudolph's ijs

Het is al wat later en merk dat het genoeg wordt voor Roos, nog 2 rondjes schaatsen en dan naar huis. Het worden er 5 🙂  Ik heb mijn buikje vol van ijs en erwtensoep, maar Roos wil nog graag een ijsje. Ze gaat nog een keer voor de Rainforest Chocolate, die was zo lekker.

rudolph’s ijs

Rudolph’s ijs komt in 6 smaken: Tokyo Sundae, Dessert Circus, New York Chocolate, Rainforest Chocolate, Ebony&Ivory en White Wedding (in bakjes van 155 en 600 ml) en is in iedere Nederlandse supermarkt te koop.

Show Full Content
Previous Acht kerstfilms op Netflix die je deze dagen moet kijken
Next Zwarte Piet | Over de kip en haar ei – een column van Annemarie

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: