Hoewel ik deze kerstvakantie gewoon thuis was, waande ik me bij tijd en wijle in het Hoge Noorden. Deze twee weken keek ik namelijk alleen Scandinavische series. En hoewel ik er geen bal van kon verstaan, en alleen luisteren dus niet volstond, heb ik er echt van genoten. Niet alleen van de spannende verhaallijnen, maar vooral van de trekjes en eigenaardigheden van de verschillende personages.

Ik trapte af met Thinker than water: 10 afleveringen Zweeds familiedrama van ongeveer een uur die samen een compleet verhaal vormen. Ook bij Zweedse thrillerserie Modus moet je echt alle 8 afleveringen van 45 minuten kijken. Trapped is wederom een best spannende thrillerserie en speelt zich af in Ijsland. Pas na 10 episodes volgt de ontknoping. De laatste crime-serie die ik deze dagen keek was Acquitted. Deze had een ontknoping die ik niet had voorzien!

De leukste Scandinavische misdaadseries op Netflix

Thicker than water

Anna-Lisa Waldemar runt een populair familiepension op het schitterende eiland Sunnanö in de Zweedse archipel, samen met haar zoon Oskar. Zonder zijn medeweten nodigt ze zijn broer Lasse en zus Jonna uit voor de seizoensopening. Oskar is nauwelijks van deze schok bekomen wanneer zijn wereld instort: Anna-Lisa wordt dood aangetroffen en haar testament bevat strikte bepalingen voor de drie kinderen. Gedurende het hele seizoen moeten zij samen het pension runnen, anders erven ze helemaal niets. Het is haar laatste poging om haar kinderen te herenigen.

Modus

Tijdens een besneeuwde kerstperiode vinden er een aantal verontrustende sterfgevallen plaats in Stockholm. Niet alleen psycholoog en profiler Inger Johanne Vik zelf, maar ook haar autistische dochter raakt betrokken in het onderzoek. Spannende, Zweedse crimeserie die vragen oproept over religie, mensenrechten en de liefde, maar ook politieke kwesties niet schuwt.

Trapped

In het kleine Ijslandse stadje Seydisfjördur, waar zeven jaar geleden een onschuldig meisje stierf in een mysterieuze brand, spoelt een verminkt lijk aan. Door een sneeuwstorm kan niemand het stadje nog in of uit. Er loopt dus een moordenaar rond die misschien opnieuw zal toeslaan…

Acquitted

Aksel Borgen wordt op 18-jarige leeftijd vrijgesproken van de moord op zijn vriendin Karine. Het misdrijf blijft onopgelost en om te ontsnappen aan de beschuldigende blikken vertrekt hij naar Azië. Twintig jaar later keert hij als succesvol zakenman terug naar Noorwegen om het noodlijdende energiebedrijf, dat het hart van zijn thuisstad vormt, te redden van faillissement. De wonden zijn echter nooit geheeld. Ondanks zijn vrijspraak is men nog altijd niet overtuigd van zijn onschuld.

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Foto van Mello op Forex via Photogifts
Next Een avontuurlijk tochtje op de quad!

1 thought on “Scandinavische misdaadseries op Netflix

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d