Vandaag is het zover, vandaag gaat Eva naar de eerste klas en dat is best een dingetje in Zwitserland. Want wie mij een jaar geleden zou vertellen dat ik een Schulthek (een enorme rugzak) voor Eva zou kopen, had ik echt uitgelachen. En dat ze ook een Schultüte kreeg, had ik vorig jaar helemaal niet kunnen voorstellen. Inmiddels zijn we helemaal klaar voor de schoolstart van vandaag. Mét Schulthek en is ze in het bezit van een Schultüte.

De Schulthek

Mijn buurvrouw kwam al vroeg in het jaar naar me toe en vertelde dat ze de rugzak voor de eerste klas al had gekocht. Hij was maar 250 euro! Sorry… Wat zeg je? Zijn die tassen ook nog eens zo duur? Nou krijgt ze hem helemaal niet meer. Ze doet het maar met een Eastpak waar ze de hele schoolperiode ook wat aan heeft.

Eerlijk is eerlijk; de schultheks zijn er ook goedkoper, maar dat wist ik toen nog niet!

De Schulthek is een enorme rugzak, in de categorie ‘rugzak waar ga je met dat meisje naar toe?’ en dat terwijl ze in het eerste jaar eigenlijk alleen een map mee naar huis nemen. Wat mij betreft is het dan ook absoluut niet nodig om een dure tas te kopen die ze maar twee of drie jaar gebruiken. Ik had me alleen vergist in de kracht van een groep kleuters. Want voor ik het wist, was Eva vooral in de ban van de nieuwe rugzak. Wat voor Schulthek zou zij krijgen en wat er allemaal in zou zitten

Gelukkig werd ze verliefd op een Schulthek met de poppen van Monster High erop. Niet een neutrale zoals ik eigenlijk had willen hebben, maar voor de 70 euro (in plaats van normale prijs 150 euro) een prima prijs. Vergis je niet, het is niet alleen een rugzak. Er zit namelijk ook een gymtas in, een portemonnee, twee etuis en een kap voor als het regent. De tassen zijn ook nog eens ergonomisch en… het is een rugzak waar uiteindelijk amper wat in gaat. We gaan het meemaken komend jaar!

schoolrugzak Schulthek

De Schultüte

Het is een dingetje hier in Zwitserland, die eerste klas. Maar in onze regio hoort daar geen Schultüte bij. Toch kreeg Eva een Schultüte om haar start in de eerste klas te vieren. Waarom? Heel eerlijk, omdat haar vriendjes met een tante uit Oostenrijk er ook een kregen. Ik zou het sneu vinden als zij er dan geen zou krijgen. Het is hier allemaal al zo anders dan in Nederland. Alle peetooms en tantes maken er een heel happening van voor de kinderen en kopen dus die Schulthek en geven nog cadeautjes. Daarom besloot ik om onze eigen traditie ervan te maken. Eentje waar ik ook wel achter sta en waar ik van vind dat ze het nodig heeft. En wat had ik dat goed geraden!

Ik liet de Schultüte door een vriendin maken in de stijl van haar rugzak. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ze hem kwam brengen. Ze had zelfs een pop van Monster High gekocht. De Tüte wordt normaal gevuld met wat kleine cadeautjes en snoep. Eva had nog nieuwe sloffen nodig voor school, dus toog ik naar de winkel en kocht ik sloffen, een nieuwe lunchbox, een sleutelhanger en enorm potlood en een zak met marshmallows. Niet te gek, maar toch wat leuke cadeautjes.

 

Haar reactie was zo vertederend. Wat was ze blij! Op naar een goede schoolstart meisje <3

Show Full Content
Previous Lillyweg – Een wandelroute voor kinderen door het mooie Appenzellerland
Next Deze reisbeker neem je vanaf nu overal mee naar toe!

2 thoughts on “De eerste klas is best een dingetje in Zwitserland

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close