Nee, dit is geen blog om even je ogen uit te steken omdat ik zo’n fantastische moeder ben. Want dat weet iedereen. Dit is een blog om je even te laten weten hoe trots ik op mezelf ben. Want deze ‘alles-op-de-laatste dag-moeder’ is bijna KLAAR voor 5 december!

Nou zijn er heel veel moeders die het hele jaar door cadeautjes kopen voor hun kroost. Heel verstandig, want dan moet je niet in een keer heel veel geld uitgeven. Er zijn ook moeders die vanaf dat Sinterklaas in het land is, steeds weer een speelgoedwinkel in het rondje shoppen meeneemt. Ook handig, want dan ‘voel’ je dat niet zo in je portomonnee. Ik ben een moeder die een dag – of als we Sinterklaas in Zwitserland vieren -, twee weken vantevoren een bestelling plaatst voor pakjesavond. Behalve dit jaar!

De echte speelgoedwinkel

De plaatselijke speelgoedwinkel is nog een echte speelgoedwinkel. Daar waar de cadeautjes nog met zorg worden ingepakt, waar geen zuchtende en steunende kassamedewerkers geen tijd voor je hebben voor dat ene cadeautje dat je niet kunt vinden. De vrolijke dames doen met plezier hun werk en helpen je bij alles wat je zoekt en zoeken zelfs in boeken als ze het niet hebben. De cadeautjes worden altijd met zorg ingepakt, met extra lintjes en frutsels, waardoor het echt een geschenk is.

Deze speelgoedwinkel houdt iedere woensdagmiddag, op een andere plek, een soort van garagesale. Op woensdagmiddag met 2 kids naar de speelgoedwinkel is natuurlijk niet zo’n goed plan, dus was ik daar nog nooit geweest. Tot vandaag. Want waar ze vorige week met kortingen gingen strooien van 20, 30 tot 50%, gingen ze deze week nog een stapje verder en was de korting op het speelgoed dat er nog was, 70%. Ik ben en blijf een Nederlander en dus ging ik vandaag met alleen Liza een kijkje nemen. Gelukkig was Liza in de auto in slaap gevallen, want ik had niet geweten hoe ik het had gedaan als ze wakker was.

Als een kind zo blij!

De speelgoedwinkel had dus een kleine garagebox ingeruimd met speelgoed dat ze niet meer verkopen. Speelgoed van playmobil, TipToi, goede puzzels, spelletjes, barbies, keukengerei, Ty knuffels, Nerf en nog zoveel meer. Ik voelde me als een kind in een snoepjeswinkel – in de speelgoedwinkel. Ik wist gewoon niet wat ik moest kiezen. Alles wilde ik wel meenemen. Maar zeg nou zelf, we hebben nog  6 puzzels van 100 stukjes – waar niet meer mee gespeeld wordt, dan hoef ik geen nieuwe puzzels te kopen. En zo won mijn verstand het steeds weer van mijn hebberige gevoel. Ook bij de playmobil graaide ik in eerste instantie van alles mee, om vervolgens weer veel terug te zetten. Dat het 70% korting is, betekent nog niet dat het gratis is! Maar dat grote Playmobil prinsessenkasteel? Daar twijfelde ik niet over, die nam ik mee!

Zo nam ik ook de TipToi diertjes mee, een country set van playmobil voor Eva, een nieuwe fietshelm voor Liza, een hamburgersetje van green Toys, twee knuffeldieren van Ty- met die glimmende ogen en poppetjes uit de Disneyfilm Merida (favoriet van Eva). Allemaal kwaliteitsspeelgoed en voor slechts 30% van de prijs! Ik ben happy en ik denk dat de kinderen hier ook blij mee zijn.

Zoals gezegd ben ik nu bijna klaar voor Sinterklaas, want op Eva’s lijstje staat nog een Bunchemsbot en voor Liza moeten we nog een leuke kleimachine vinden. Met wat kleine meuk hier en daar, is Sinterklaas wat mij betreft helemaal voorbereid! Yeah!

Header beeld: Sinterklaas bij Shutterstock

Show Full Content
Previous Liza een extra jaar thuis houden van school?
Next Boor | Het blijft altijd spannend je eigen toko draaiende te houden

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: