Heb jij een overvol magazijn doordat jij te veel pallets opslaat? Dit komt bij veel bedrijven voor. Door even goed na te denken over hoe jij de pallets op een efficiënte manier kunt gebruiken, kun jij op verschillende oplossingen uitkomen. Pallets kunnen namelijk ook helpen bij het op de juiste manier inrichten van jouw magazijn. In deze blog lees je hoe je dit moet aanpakken en waar je op moet letten.

Kies de juiste pallet

Bij het indelen van jouw magazijn, heb je wel de juiste pallets nodig. Er is namelijk keuze uit verschillende soorten pallets, elk met hun eigen kenmerken. Hieronder worden de belangrijkste en meest gekozen pallets op een rijtje gezet:

  • Europallets: Dit zijn de meest bekende pallets in Europa. Deze kom je regelmatig tegen en worden over het algemeen in de meeste magazijnen gebruikt. Een europallet is gemakkelijk te herkennen aan het brandmerk dat vaak aan de zijkant van de pallet te vinden is. Een Europallet is een 4-weg uitvoering. Dit betekent dat je deze met een heftruck aan alle zijden kunt benaderen en oppakken. Dat maakt ze eenvoudig en veelzijdig in gebruik.
  • Kunststof pallets: Naast de houten pallets komen de kunststof pallets nu ook vaker voor. Twee belangrijke kenmerken van deze pallet: het is makkelijk schoon te houden en het is sterk materiaal.
  • Stalen pallets: Doordat deze pallets van metaal worden gemaakt, is de draagkracht van deze pallets een stuk hoger. Dit is ideaal voor wanneer je zware en/of kostbare producten op wilt slaan. 

Kies de juiste stellingen

Er zijn meerdere manieren om pallets op te slaan in jouw magazijn. Maar de meest efficiënte manier om pallets op te slaan is om ze in een stelling neer te zetten en ze hier bijvoorbeeld op elkaar te stapelen. Stellingen zijn over het algemeen wel erg prijzig, maar hier is ook een oplossing voor! Maak gebruik van Stellingstunt gebruikte palletstellingen. Deze stellingen zijn speciaal ontworpen voor pallets met en/of zonder goederen. De stellingen hebben daarom ook een hoog draagvermogen waardoor er ook zware goederen op geplaatst kunnen worden.

Het voordeel van een gebruikte palletstelling is dat deze natuurlijk een stuk voordeliger is dan een nieuwe palletstelling, maar daarnaast is de kwaliteit net zo goed als een nieuwe. Een Stellingstunt gebruikte palletstelling voldoet namelijk altijd aan de vastgestelde veiligheidsregels. Daardoor weet je zeker dat het kwalitatief goed in orde is. 

Show Full Content
Previous Indruk maken met jouw kookkunsten: Dat doe je met deze gerechten!
Next Op zoek naar een cadeau voor een gamer? Dit zijn een aantal goede ideeën!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close