“Mama…” 
“Nee, het is nog donker en de wekker is nog niet gegaan. Ik wil nog slapen.”

Zo gaat dat bij ons iedere ochtend. Negen van de tien keer is dat om 6:22, 3 minuten voordat de wekker gaat. Ik zeg alleen wel steeds hetzelfde; “Het is nog donker. Ik wil nog slapen.” Want als het donker is hoor je te slapen. Dat is in de winter wel makkelijker gezegd dan in de zomer. In de zomer is het veel vroeger licht en gaat mijn vaste riedeltje dus niet meer op.

Slapen in een donkere kamer

Nu hebben onze kamers verduistering via rolluiken. Voor mezelf hou ik deze in de zomer half open, zodat we wel het ritme van dag en nacht mee krijgen. Voor de kinderen is een donkere kamer wel fijner, vooral bij het inslapen en uiteraard als ze te vroeg wakker worden, want dan is het nog donker.

Verduisterende gordijnen houden licht, maar vaak ook warmte tegen

Heb je geen rolluiken dan kun je voor verduisterende gordijnen kiezen. Verduisterende gordijnen houden de lichtinval effectief tegen, zodat je heerlijk ’s nachts kunt slapen of overdag een lekker dutje kunt doen. Een extra voordeel van verduisterende gordijnen is dat ze een speciale laag hebben om de warmte in de zomer tegen te houden en in de winter de warmte binnen te houden.

Verduisterende gordijnen voor dakraam

Slapen in een donkere kamer, dakraam gordijnen, verduisterend, disney
Ook als je een (Velux-)dakraam hebt, kun je kiezen voor verduisterende gordijnen. Niet alleen zijn deze geschikt voor in de slaapkamers, maar wat dacht je ervan als je overdag je huis, kelder of zolder in een bioscoop verandert? Dan is het ook wel heel tof als het echt heel donker is. Deze dakraam-gordijnen komen in veel verschillende kleuren en motieven -bijvoorbeeld Disney-motieven voor de kinderkamer- en afhankelijk van welk raam je hebt, kun je kiezen voor elektrisch aangedreven gordijnen of gordijnen die je handmatig naar boven of beneden moet doen.

Kortom, ook in de zomer zijn er voldoende mogelijkheden om je slaapkamer zo donker mogelijk te houden en zo je nachtrust langer te laten duren!

Show Full Content
Previous Zwarte Piet | Over de kip en haar ei – een column van Annemarie
Next Hoe waren onze kerstdagen zonder familie?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: