Something they want
Something they need
Something to wear
Something to read

4 cadeautjes-regel

Je hoort het steeds meer, ouders die hun kinderen met de 4 cadeautjes-regel toepassen tijdens de feestdagen. Bovenstaand gedichtje is dan de leidraad voor de cadeautjes die de kinderen krijgen. Maar hallo, maar 4 cadeautjes? Hoe krijg je die zak van Sinterklaas dan vol? Het is zeker niet dat mijn kinderen heel veel cadeautjes krijgen. Het is ook niet dat ze hele dure cadeautjes krijgen. Maar ze krijgen wel meer dan 4 cadeautjes, die zak moet tenslotte vol en dat kan dan net zo goed met een nieuwe pen of een potje klei.

Ze krijgen hier zeker geen ladingen cadeaus, maar ik vind het ook zo’n deceptie als de Sinterklaasavond binnen een half uur is afgelopen. En als je het aan de kinderen zou overlaten zijn de cadeautjes in 4 minuten uitgepakt. Of is dat bij jullie niet zo?

Het idee van deze vier cadeautjes vind ik wel goed. Want het hoeft niet zo te zijn dat kinderen alleen maar speelgoed moeten krijgen. Iets leerzaams zoals een boek, iets nuttigs zoals een nieuwe pyjama, zijn inderdaad leuke cadeautjes om nog als ‘extra’ in de zak van Sinterklaas te doen.  En mijn kinderen zijn net zo blij met nieuwe en stoere onderbroeken als met een nieuwe muts of een verrassingsei 🙂 Maar ik weet ook wel zeker dat een kind wel iets meer wilt dan 1 cadeautje dat ze willen hebben. Wat als Sinterklaasavond in een teleurstelling eindigt? Ik zou dat zo zonde vinden…

Wat krijgen de meiden dan wel voor Sinterklaas?

Ik heb heerlijk geshopt bij een speelgoedwinkel die alles met 70% korting verkocht. Het was maar een kleine outlet, maar met genoeg spulletjes. Als grote cadeau vond ik daar het prinsessenhuis van Playmobil voor hun allebei. Daarbij krijgen ze nog een bunchemsmaker, knuffels van Ty, wilde dieren van tiptoi, hamburgers voor in het keukentje, liza krijgt nog een nieuwe fietshelm, en als kers op de taart een step voor in de sneeuw! Ik kocht laatst ook nog nieuwe kleren en die zijn ook in de zak van Sinterklaas beland. Ik denk dat het genoeg is, en als ik zo nadenk zijn iets meer dan 6 cadeautjes per kind… Goede en leuke cadeaus.

En met kerst? Dan ligt er maar 1 cadeautje onder de boom. Of dat iets wordt voor hun samen of voor ons allemaal, geen idee nog! Overigens denk ik dat dat iets voor hun wordt, Floris doet zichzelf (en de meiden) namelijk een spelcomputer cadeau 🙂

 

Hoeveel cadeautjes geeft Sinterklaas bij jullie of houden jullie je aan een bepaald budget?

Show Full Content
Previous Sinterklaas, ook in het buitenland een echt Nederlands feest
Next Boor | Mijn pappa van 83 heeft Alzheimer.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close