Hoe maak je de lekkerste saté marinade, zonder al te veel producten moeten te kopen? En wat is het geheim van die lekkere kerriesaus? Vandaag laat ik je zien hoe je onderstaand menu, lekkere varkenshaassaté met meloensalade en heerijke kerriesaus voor bij het brood, maakt inclusief mijn kleine geheimpjes!

satemarinade, kerriesaus, meloensalade

Saté marinade

Natuurlijk is het fijn als je altijd alle tijd hebt om de lekkerste marinades vers te maken. Maar soms, heel soms is het ook handig als je snel snel een marinade kunt maken, waar je ook nog even je eigen draai aan kunt geven. Hoe dan? Met gembersap!

Koop een zakje saté marinade. Bijvoorbeeld van Inproba of van Conimex. De verpakking zegt dat je 3 lepels olie, 1 lepel Ketjap Manis en 1 lepel water moet gebruiken. Mijn geheim? Vervang die lepel water door een lepel gembersap en klaar is je marinade. Makkelijk he 🙂 Vergeet je de kip of varkenshaas niet?

Kerriesaus

De kerriesaus is ook altijd zo’n fijne treffer bij ons thuis. Mijn kerriesaus is niet zo moeilijk om ook te maken. Er zijn een paar varianten. Maar dat maakt het ook leuk en juist makkelijker, ook als je niet alles in huis hebt. Wat heb je nodig? Mayonaise, yoghurt of creme fraîche (gelijke verhouding met mayonaise), een lepel kerriepoeder, een kleine lepe paprikapoeder, eventueel knoflook of knoflookpoeder, peper, (verse) peterselie en bieslook en het geheim? Een scheut gembersap!

Salade van meloen met geitenkaas

Voor deze salade snijd  je een mooie galiameloen in partjes en ook de geitenkaas (ong. 150 tot 200 gram). Als je alles met elkaar gemend hebt, dan hoef je er alleen maar een scheutje olijfolie in te gieten en peper eroverheen te strooien.

Show Full Content
Previous Peuter in het gips – 4 tips!
Next De leukste kaartjes versturen met Liefs van Bri

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close