Een goed voorbeeld hebben mijn kinderen helemaal niet als het om niet snoepen gaat. Ik hou namelijk van chocola, chips, koekjes en ga zo maar door. Het meeste gesnoep doe ik echter ‘s avonds als de kinderen slapen, veel mogen ze er daarom niet van mee krijgen. Wat schetste echter mijn verbazing? Eva snoept achter mijn rug hele chocoladerepen op!

Vond ik daar ineens lege verpakkingen

Het begon vorige week. Elke ochtend sprong Eva opgewerkt uit bed om vervolgens te vragen of ze naar boven mocht om te kleuren. Wanneer ik dan boven was, zat ze altijd heerlijk te kleuren in de speelkamer. Ik zocht er niks achter, totdat ik zaterdagochtend Liza ineens uit de speelkamer met een stukje chocola zag komen. Naast Eva stond een leuk blauw bakje gevuld met netjes gebroken stukjes chocola. Ik was verbaasd en zei Eva dat ze dit niet meer mocht doen. Ik heb niet verder gevraagd en dacht eigenlijk dat een eenmalige stoute actie was.

Dat was het niet. Want nadat ze nog wat andere dingen stout deed die dag, moest ze me helpen met opruimen en schoonmaken. Wat een kleine draak en wat heb ik soms weinig zin om boos te worden. Dan maar zo. Met dat opruimen zag ik ineens 3 lege verpakkingen van de chocola liggen in de speelkamer. Wooh! Die durft!

Eva wond er geen doekjes om. Ze vertelde eerlijk dat ze iedere ochtend een chocoladereep pakte en deze opsnoepte voordat ik uit bed kwam. Dat verklaarde natuurlijk een hele hoop.

Ik moet Floris mijn verontschuldigingen aanbieden, ik gaf hem namelijk de schuld dat de chocola steeds op was.

Hoe straf je hier nou voor?

Ik moest ineens mijn moederschapskills aan gaan spreken. Waar zitten die toch verstopt? Wat voor straf geef je voor het stiekem pakken van 3 chocoladerepen en het opeten daarvan?

Uiteindelijk besloot ik het straffen ook met snoep te doen. Eva krijgt twee dagen geen snoepjes en mag de hele week geen zoetigheid op brood. Ik denk dat ze het daarna wel heeft begrepen. Niet vreselijk streng, maar wel (denk ik) effectief.

Wat zou jij hebben gedaan in mijn plaats? Ben ik te soft, te streng?

Show Full Content
Previous Benieuwd welk bedrijf van mij een warme douche krijgt?
Next Wat geef je aan een kind dat 2 jaar wordt

12 thoughts on “Stiekem snoepen en nu?

  1. Dat is inderdaad even schrikken, ik denk dat je het heel goed hebt opgelost. De consequentie (geen zoet en snoep) staat in direct verband met het gedrag dat je niet wil zien. Vind het niet streng maar ook zeker niet soft.

  2. Ik mis een beetje conversatie met je kindje, maar misschien heb je dat hier niet gewoon neergetypt 🙂 En ik vind het echt super dat ze het zo eerlijk verteld, dat mag zeker ook gezegd worden!

  3. Ik zou denk ik eerst in de lach schieten… en me mede schuldig voelen… omdat ook ik wel eens stiekem snoep (al zijn het geen hele repen chocolade). Maar denk dat je het goed hebt opgelost inderdaad… denk dat ik ook moet zoiets op de proppen zou zijn gekomen!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close