NEMO opent vanaf 22 april een bijzondere nieuwe tentoonstelling: in Energetica zie je hoe de kracht van de weerselementen gebruikt wordt om energie op te wekken. Deze tentoonstelling is te zien op een bijzondere plek: bovenop het dak van NEMO. Om de opening van het nieuwe dakplein te vieren is het gehele museum in het weekend van 23 en 24 april gratis te bezoeken!

Is NEMO wel leuk?

Science Center NEMO is geweldig. Juul (6) en Sil (11) waren in het begin sceptisch, maar dat sloeg al snel op in enthousiasme en plezier. Er is zoveel te beleven, daar heb je wel een paar uur voor nodig! NEMO neemt je mee in de wereld van alledaagse, maar bijzondere dingen. Niet alleen de jongens leerden flink wat bij, ook ik stak er wat van op!

We ontdekten proefondervindelijk hoe dammen en bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat. Juul maakte een tornado, Sil plaatste zichzelf in een megagrote zeepbel en de interactieve demonstratie “kettingreactie” is briljant in zijn eenvoud. De vijf verdiepingen zijn verschillend van opzet en elk op een andere manier interessant. Ook leuk: je kunt op 3 plekken genieten van lekkere koffie en broodjes, maar je mag ook je eigen consumpties meenemen.

Tip: met behulp van de gratis app Ontdek NEMO kun je, voorafgaand of na afloop van je bezoek, zelf experimenteren.

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Ons Zwitserleven, het leventje van vorige week
Next Ons Zwitserleven, een weekje met opa en oma!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close