Duurzaam wonen is tegenwoordig helemaal trending. Naast energie- en waterbesparing, gaat het bij duurzaam wonen ook om het materiaalgebruik. Een duurzaam interieur klinkt daarom ook als een lastig project en als een grote investering, maar het tegendeel is bewezen. Hieronder zijn gemakkelijke tips te vinden waardoor jij jouw woning een stukje beter kan maken en iets voor de aarde terug kan doen. Lees vooral verder.

Tips om duurzaam te wonen

Alle beetjes helpen

Het is mogelijk om de energierekening als snel met 15% te verlagen door kleine dingen aan te passen in jouw woning. Door bijvoorbeeld de thermostaat 1 graad lager te zetten, bespaar je al snel 7% op de energiekosten. Hierdoor bespaar je een kleine € 100 per jaar. Ook kan je geld besparen tijdens het douchen. Door gebruik te maken van een waterbesparende douchekop bespaar je al snel € 45 per jaar. Bij de aankoop van meubels kan je ook denken aan de duurzaamheid. Meubels moeten natuurlijk lekker zitten, maar wanneer je om de zoveel tijd nieuwe meubels koopt, is dat niet duurzaam. Een tip is om tijdloze meubels te kopen waar je niet snel op uitgekeken bent en die tientallen jaren meekunnen. Denk er ook eens aan om een kijkje te nemen bij een tweedehandswinkel, zo geef je gebruikte meubels een tweede leven en ook daar kan jouw droombank tussen zitten.

Tips om duurzaam te wonenGebruik de leukste gadgets

Ben jij ook zo gek van de nieuwste gadgets? Tegenwoordig zijn er gadgets die helpen bij de ontwikkeling van een duurzame woning. Door gebruik te maken van een app of horloge sluit je gemakkelijk een timer aan op de elektriciteit zodat de lampen automatisch aan en uit gaan. Zo hoef je niet meer terug naar huis te rijden wanneer je er later achter komt dat je de lampen aan hebt laten staan. Door de elektrische apparaten dus aan te sluiten op stekkerblokjes wordt alles geregeld in huis en is het bedienen van de verlichting op afstand een eitje.

HR++ glas

Door enkel glas te vervangen voor HR++ glas, ook wel dubbel glas, in jouw woning zorg je voor een geweldig wooncomfort. Dubbel glas brengt constante temperatuur in huis waarbij de warmte in de zomer buiten blijft, net als de kou in de winter. Naast het wooncomfort bespaar je met dubbel glas al snel € 200 per jaar op de energiekosten. Het is dus verstandig om hier eens in te duiken en uit te zoeken wat alle voordelen zijn. Maar wat kost dubbel glas precies? Dubbel glas prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen en het aantal glazen.

Geen hout maar bamboe

Tegenwoordig wordt er veel hout gebruikt in woningen, maar hierdoor wordt hout schaars. Om toch die mooie steigerhouten balken in huis terug te laten komen is het een tip om gebruik te maken van bamboe. Bamboe is perfect voor in huis doordat het snel groeit en het  vergt geen pesticiden.

Tips om duurzaam te wonenDe wereld ligt in jouw handen. Ga jij ook voor duurzaam wonen? Door specialisten in te schakelen word je geholpen bij het waarmaken van een duurzaam interieur en verkrijg je vele adviezen. Ben je benieuwd naar de prijzen? Door prijzen te vergelijken bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten van een specialist. Maak dus gebruik van de bovenstaande tips en vergroot de duurzaamheid in en en rondom je huis.

Show Full Content
Previous Jij bent zo lekker relaxed | Je bent echt geen zwitser!
Next Hoeveel nachtjes slapen nog?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close