Wekt jouw oude keuken de indruk alsof ‘ie uitgeput en heel erg boos is? Schaam je je zelfs een beetje voor je keuken? Een nieuwe keuken aanschaffen is dan een logische oplossing, maar dat kost geld en tijd. Als de basis van de keuken nog oké is en jij hebt geen zin, geen tijd en geen geld voor een groot project, kan je de keuken ook zelf opknappen. In onderstaande tekst vind je enkele tips om dit snel, goedkoop en zonder hulp te doen.

Ontdek je stijl online

In het kader van doe-het-zelf kan je jezelf interieuradvies geven door online plaatjes te bekijken. Als je eenmaal hebt ontdekt welke stijl je wilt doorvoeren, wordt de aanschaf van het materiaal een stuk overzichtelijker.

De kastdeurtjes oftewel de frontjes

Je kan lelijke keukenkastjes of beter gezegd de frontjes, laten vervangen voor totaal nieuwe exemplaren. Vind je dat te duur en een hoop gedoe, dan kan je ze laten spuiten. Vind je dat ook een hoop gedoe? Dan is er altijd nog de optie om ze zelf te verven. De frontjes beplakken met folie is ook een goede low budget optie.

De spatwand

Al die lelijke tegeltjes van de spatwand hoef je er niet uit te bikken als je daar geen zin in hebt. Met behulp van tegelverf kan je het wandje ook een frisse look geven. Een lelijke spatwand kan je ook vernieuwen (of verbergen) door er een strakke RVS-plaat voor te bevestigen.

Het aanrechtblad

Een oud aanrechtblad kan je vervangen, maar dat is best een klus. Het loont de moeite om na te gaan of je het oude werkblad kunt verven. De verf moet wel hittebestendig zijn en niet schrikken van reinigingsmiddelen. De kwaliteit van dit soort verf loopt uiteen en soms is er al snel een tweede verfbeurt nodig. Als je dat geen probleem vindt, is verven een mooie manier om dit onderdeel van de keuken snel een frissere uitstraling te geven.

Het is raadzaam om verfklussen in de zomer te doen, zodat je alle ramen en deuren open kan zetten voor frisse lucht. De geur die vaak van dit soort verf afkomt is angstaanjagend intens en kan lang blijven hangen.

Tips om snel en goedkoop je oude keuken op te knappen
www.eijerkamp.nl

De kraan en handgrepen

Een nieuwe kraan kopen en plaatsen is geen complexe klus. Het is ook geen grote verandering, maar het nieuwe glanzende exemplaar draagt wel bij aan het totaalplaatje. Hetzelfde geldt voor nieuwe handgreepjes op de frontjes. Ook die kun je makkelijk zelf vervangen, zonder de hele keuken plat te gooien. Misschien zijn er gaatjes zichtbaar in de frontjes? Een handgreep die dat discreet verbergt biedt uitkomst.

Oude, nieuwe en opgeknapte meubels

In een eetkeuken zijn ook de tafel en stoelen belangrijk voor de uitstraling. Een likje verf of een kek tafelkleed kan een groot verschil maken.

Ook aan de stoelen hoef je geen fortuin uit te geven. Vervang alleen de wankelen waar je zelf al niet op durft te zitten, de rest verf je. Deze meubels hoeven geen eenheid te vormen, een mix van verschillende stoelen is de trend. Haar luxe eetkamerstoel met armleuning mag naast zijn sobere krukje en praktische klapstoel staan.

Show Full Content
Previous Waarom iedereen oranje kleding in huis moet hebben
Next Het belang van een goede bureaustoel

2 thoughts on “Tips om snel en goedkoop je oude keuken op te knappen

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close