Je kent het vast wel. Op een mooie zomerse avond zit je met een leuk gezelschap in de tuin wat te drinken. Als het wat later wordt, wil je er een lekkere fles wijn bij halen. Natuurlijk moet deze fles wijn lekker koud zijn. Hiervoor haal je hem uit de wijnkoelkast. Omdat je verschillende flesen wijn kwijt kunt in de wijnkoelkast, heb je altijd een goede fles koud liggen voor je bezoek. In dit blog bericht willen we je graag vier redenen vertellen waarom je een wijnkoelkast aan moet schaffen!

Makkelijk je wijn goed bewaren

Een groot voordeel van een wijnkast is dat je alle wijn op een goede manier kunt bewaren. De wijnkast zorgt er namelijk voor dat de wijn goed koud blijft. Daarnaast ben je er ook van verzekerd dat de wijn op ieder moment van de dag goed koud is. Het is voor wijn belangrijk dat je de flessen liggend bewaard. Als de wijn een kurk heeft, zorgt dit ervoor dat de kurk vochtig blijft. Hierdoor is de kans op een uitgedroogde kurk veel kleiner, en kan er moeilijker zuurstof bij de wijn komen. Hierdoor blijft de wijn langer goed en kun je de flessen langer thuis bewaren.

Een zeer mooi design

Een wijnkast is een perfecte toevoeging aan de keuken. De wijnkoelkast is namelijk voorzien van een uitzonderlijk mooi design. De binnenkant is altijd voorzien van hout om de flessen op te leggen. De buitenkant is afgewerkt met glas en metaal. Vervolgens kun je ook nog de ledverlichting aanzetten. Dit zorgt ervoor dat je van buitenaf de fleseen wijn kunt zien liggen. Dit zorgt voor een enorm mooi uiterlijk en een zeer leuke toevoeging voor je interieur.

Mooi in laten bouwen

Een wijnkast kun je los kopen, maar je hebt ook de mogelijkheid om deze in te laten bouwen. In de keuken kun je bijvoorbeeld een kastje weghalen en de wijnkast in laten bouwen. Hierdoor staat hij niet los in het interieur, maar past hij perfect bij de keuken. Door het inbouwen van de wijnkast kun je hem gebruiken als een ware eyecatcher van de keuken!

Verschillende soorten en maten wijnkasten

Als je een wijnkast in de keuken gaat laten plaatsen, heb je verschillende keuzes. Je kunt een grote wijnkast kopen voor maar liefst 100 flessen, maar je kunt ook kiezen voor een kleinere variant. Tevens heb je ook de mogelijkheid voor een wijnkast met 2 zones. Deze 2 zones zorgen voor een scheiding tussen wijnen die je wilt bewaren en wijnen die je redelijk snel op wilt gaan drinken. Het verschil in temperatuur zorgt voor een perfect koude wijn om uit te schenken!

Show Full Content
Previous Accentmuur woonkamer: welke muur en welke kleur?
Next De voordelen van minerale make-up

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: