Voor een mooi huid is een goede verzorging essentieel. Een goede verzorging van je huid vraagt om een goede ochtend- en avondroutine. In deze blog gaan we verder in op hoe een goede avond skincare routine eruit ziet. De avond is de tijd om je gezicht goed schoon te maken, zodat je huid zich in de nacht goed kan herstellen en weer klaar is voor de volgende dag. Lees in dit blog hoe je je huid in de avond optimaal verzorgt.

1. Verwijder je oog make-up

In de avond moet je je huid extra goed schoonmaken. Begin eerst met het weghalen van je oog make-up. Zorg dat je dit nauwkeurig doet en dat er geen restjes blijven hangen rondom je ogen. Je kan je oog make-up er het beste afhalen met een goede remover die vriendelijk is voor je huid. Je kan hierbij gebruik maken van een watje.

2. Reinig je huid

Als het gebied rondom je ogen volledig make-up vrij is, is het tijd om de rest huid van je gezicht te reinigen. Dit doe je door eerst de rest van je make-up te verwijderen met een reinigingsproduct. Kies hiervoor een product van een fijn merk zoals Clinique. Nadat alle make-up van je huid af is kan je een cleanser gebruiken. Met behulp van een cleanser kan je de laatste vuile restjes verwijderen. Dep je huid vervolgens voorzichtig droog met een zacht washandje.

3. Scrub je huid

Je kan je huid nog dieper reinigen door je huid te scrubben. Je hoeft je huid niet iedere dag te scrubben, twee tot drie keer per week scrubben is genoeg. Op de avonden dat je je huid scrubt kan je de cleanser overslaan, anders doe je namelijk dubbel werk. Scrubs zorgen ervoor dat je dode huidcellen worden verwijderd en zo ziet je huid er weer gezonder uit.

4. Breng een oogcreme aan

Omdat de huid rondom je ogen extra gevoelig is, is het goed om iedere avond na het reinigen van je gezicht een oogcreme aan te brengen. Een oogcreme is iets anders dan een nachtcreme. Deze creme is speciaal ontwikkeld om de huid rondom je ogen optimaal te ondersteunen. De oogcreme dien je altijd aan te brengen in een deppende beweging waarin je van binnen naar buiten gaat. Een oogcreme is ook een goede manier om wallen tegen te gaan.

5. Breng een serum aan

Een serum is een goede manier om je huid net even wat extra aandacht te geven. Een serum is een wondermiddeltje voor je huid. Je kan een serum uitkiezen voor specifieke huidproblemen of gewoon voor extra ondersteuning van je huid. Pas bij een vette huid wel op dat je een niet al te vette serum gebruikt.

6. Breng een nachtcreme aan

Tot slot is het tijd voor het aanbrengen van een heerlijke nachtcreme. Kies een voedende nachtcreme, zodat je huid in de nacht gehydrateerd blijft en zichzelf klaar kan maken voor de volgende dag.

Show Full Content
Previous Tips voor het schoonmaken van je fiets
Next Aanstaande moeders, dit zijn de babytrends

2 thoughts on “Tips voor een goede skincare avondroutine

  1. Wat je ook kunt doen is een beetje Nivea (uit zo’n blauw blik) rond je ogen smeren en met een nat wattenschijfje je oogmake-up verwijderen. Daarna was je je gezicht en hals met water en Aleppozeep en een washandje. Tenslotte smeer je je gezicht en hals royaal in met dezelfde Nivea. Resultaat? Een zachte huid met weinig rimpels en het kost peanuts!

    Een hartelijke groet van Jo.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close