Goh, is het al weer een jaar geleden dat de landen in Europa op slot gingen? Weet je nog dat mensen in het begin allemaal wc-papier gingen hamsteren en er geen meel meer te vinden was? Ik snap nog steeds niet waarom die wc-papier toen zo belangrijk was. Hamsteren kreeg toen sowieso een hele andere betekenis.

Oh en weet je nog dat ik een schap in de kelder heb vrijgemaakt voor voorraad? Alsof dat nodig was! Natuurlijk wisten we wel dat de winkels bevoorraad werden, maar als 1 schaap over de dam is, dan volgen er meerdere. En ik dus ook. Maar gelukkig heb ik niet overdreven. Hoewel…Die 8 pakken babyvoeding was misschien wel overdreven. Gelukkig konden we die nog wel lang gebruiken.

Weet je nog, dat de meiden gewoon 5 weken thuis waren. Hoe heb ik dat overleefd? Al was het wel lekker dat we 5 weken lang rustig konden opstarten. Vijf weken geen wekker, geen heen en weer gerace, geen sporten. Gelukkig hadden we goed weer. Ik zou niet weten wat ik zou hebben gedaan als het al die weken had geregend. Al had ik in de paasvakantie wel willen gaan zwemmen met ze en naar de bioscoop.

Ach en die arme Liza. Wat vond ze het lastig dat ze haar verjaardag niet op school kon vieren. Ze had zich er zo op verheugd! Gelukkig kon ze wel op haar verjaardag lekker de hele dag spelen met haar cadeautjes. Want dat geluk hadden we wel, het weer was heerlijk!

Wat een bijzondere tijd was het. Heel Europa, nou ja, de hele wereld was in de ban van het virus. De wereld werd groter, want andere landen werden ons voorbeeld in de crisis. Maar de wereld werd ook kleiner, want we zaten wel thuis. We konden nergens heen en nou ja, wij zochten ook de grote massa niet op. Je wilt met een pasgeboren baby geen risico nemen. Ik bleef liever thuis of onder bekenden waarvan ik wist dat ze niet ziek waren.

Over risico’s gesproken, die meiden wisten echt alles over het virus. En hoeveel de kinderen in deze tijd geleerd hebben over hygiene. Onvoorstelbaar. Wat we al die jaren niet voor elkaar hebben gekregen, kreeg Corona gewoon in een paar dagen voor elkaar.  Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel.

Het was een gekke periode, eentje die hopelijk niet meer terugkomt. Want de angst was er toch ook & af en toe paniek over hoe het nou verder moest. En ik weet nog dat ik soms helemaal onrustig werd van alle corona praatjes. Op tv, op internet, op de radio, via de kranten, op social media en op de app. Dat zelfs Floris op een gegeven moment een slappe serie op Netflix opzette omdat hij er ook wel even klaar mee was (en dat zegt echt heel veel!), 

Wat hoop ik toch dat we volgend jaar zo op deze periode kunnen terugkijken. Dat deze crisis gewoon eind april weer op zijn eind was en er heel snel een vaccin werd gevonden en dat de gevolgen uiteindelijk toch na de uitbraak, te overzien waren. Dat de economie weer heel snel op orde was en mensen door de regeringen goed gecompenseerd zijn. Fingers crossed! 

Coverbeeld en ander beeld: AH Hamsterweken

Show Full Content
Previous Zo vind je online de beste koopjes
Next LED-verlichting is niet meer weg te denken

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: