Wat mis je nou aan Nederland? Dat zijn vragen die me meer dan eens gesteld worden en hoewel ik het hier prima naar mijn zin heb, mis ik veel. Heel veel, maar daarover later meer. Wat ik echter nog niet echt mis, is de televisie. Je kent het vast wel, op vakantie mis je ook je favoriete programma’s op tv, kijk je minder op nieuwssites en ben je gewoon niet zo bezig met wat er in de wereld gaande is. Vind je dat erg? Nee. Kan je zonder? Ja. Zo gaat het dus ook hier. Ik heb weliswaar onbeperkt internet en ben veel online. Ik kijk echter sporadisch op nieuwssites en aangezien ik RTL XL of Uitzending gemist (NPO) alleen via een speciale browser kan kijken, kijk ik dus maar helemaal geen Nederlandse tv.

Ik heb dus niet echt meegekregen dat Albert en Onno uit elkaar zijn. Ik krijg niks mee van de Zwarte Piet-discussie. Ik krijg overigens ook niks mee van marsepein, taaitaai-poppen en chocoladeletters die al in de schappen liggen. Goed voor de lijn. De 5000ste aflevering van GTST? Vroeger zou ik ervoor thuis zijn gebleven, dat second screen kan ik niet zien. Jammer. The Voice? Ik hoop dat snel The Voice UK weer begint op de BBC. Ja, ik heb de ochtend na de Televizierring wel even snel gekeken wie er gewonnen hadden. Het is alleen niet zoals vroeger. Het echte nieuws zoals de Ebola-uitbraak, IS drama’s en was/is er nog meer? Dat is niet meer dan een ver-van-mijn-bedshow vandaag de dag.

En nu ik het zo opschrijf, denk ik ook: ik kan straks niet meer meelullen met jullie. Dat is wel een beetje drama. Ik mis al zoveel van ieders leven en dan kan ik ook nog niet meepraten als het over hét showbizzhuwelijk van het jaar gaat of juist over GTST. Ik hoop dat we straks gewoon de Nederlandse TV kunnen ontvangen (geen idee of het mogelijk is), blijf ik nog een beetje op de hoogte van wat er op de wereld gebeurt. Enne, kunnen jullie ook geen wekelijkse update sturen over jullie leven? Lijkt mij ook wel handig (hoeft niet online, mag via de app).

Ik sluit af met een leuk filmpje, want ik mag in mijn handen knijpen dat emigreren vandaag de dag door internet zoveel makkelijker is geworden. Dan neem ik geen GTST kijken (en het gemis van de taaitaai-poppen) wel voor lief 🙂

Coverfoto: Facebookpagina GTST

Edit: via de Facebookpagina van GTST
kon ik wel de 5000e aflevering incl. secondscreen bekijken!

Show Full Content
Previous Veel foto’s van een rustige week | Weekoverzicht
Next Een nieuwe huisgenoot en dat is onze fout!

3 thoughts on “Uitzending gemist

  1. Pingback: Must reads! | MMopvrijdag

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close