Heb ik toch ff een tof tasje gemaakt voor zoonlief! Ik hou van recyclen. Upcyclen heet dat tegenwoordig. Iets moois maken van hetgeen je eigenlijk hebt afgedankt. Zo kreeg ik van zuslief een tas met T-shirtjes voor mijn jongste. Neefje Juul was er al uitgegroeid en dus mocht Karsten, 6 weken jonger maar bijna een kop kleiner, kijken of hij ze nog paste. Nou, ook niet allemaal dus. En zo had ik ineens t-shirts over die te leuk waren om weg te doen.

Ging ik voor een jongens infinity scarf? Ik heb getwijfeld, maar nee. Het werd een tasje voor school. Voor fruit, auto’s, takjes of al die andere kleine dingen die hij bedenkt mee te moeten nemen.

Ik koos voor 1 t-shirt met print en 1 effen. Ik knipte de voor- en achterkanten van de t-shirts los. Ik wilde op een kant een print en op de andere kant een print op een klep. Het was lastig daar een geschikt shirt met print voor te vinden en daarom koos ik voor een effen shirt met strijkapplicatie van tufft.nl, waarover ik al eerder schreef.

foto 4
En toen kon ik alles op elkaar spelden en het tasje in elkaar zetten. Ik ben altijd aan het stoeien met de binnen-en buitenkant van de tas bij het aan elkaar naaien. Moeten de goede kanten op elkaar of juist niet? Moet de binnentas nu in de buitentas bij het aan elkaar zetten of toch juist andersom? Ik moet eerlijk bekennen dat op het moment van schrijven, ik het alweer niet meer weet…

Het is me uiteindelijk wel gelukt hoor! Aan de binnenkant zette ik daarna het hengsel vast. Dat had ik weer gehaald van een suf heuptasje dat de kinderen gekregen hadden in een of andere goodiebag. Zo kon zoonlief zijn tas naar wens langer of korter maken.

De finishing touch was de übercoole applicatie van een leeuw van tufft.nl. Die ging er ook lekker makkelijk op en zo ging ik in een uurtje of 2 van 3 t-shirts en een heuptasje naar een superlief en zacht kadootje voor mijn jongste.

Was hij er blij mee? foto-1

Heb je al meegedaan aan de winactie van Tufft? Klik hier! Eind van deze week worden er twee winnaars getrokken!

Show Full Content

About Author View Posts

Love that

Dit artikel is geschreven door een externe blogger in samenwerking met Lovethat.nl

Previous De eerste Sint voor Liza. Haar (of mijn) verlanglijstje
Next De vijf succespunten van onze emigratie

2 thoughts on “Upcyclen: van twee t-shirts een stoere schooltas maken

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close