Voordat we wisten dat Bram eraan zou komen, zaten we te kijken naar een nieuwe bank. Onze huidige bank is een witte leren bank en houdt het nu 9 jaar bij ons uit. Qua zitcomfort is er niks mis mee, maar 2 jonge kinderen, een kat en een jonge hond hebben hun sporen wel achtergelaten 

Spijkerbroeken beschadigen de bank, een één-jarige dochter die de bank nagellakt ook. Een hond die de bank op wilt springen maar waarbij het niet lukt en een kat die zijn nagels even op de bank uitprobeert. Er is getekend, geknipt, geknuffeld, verschoond, gekwijld, geknoeid en ga zo maar door. Het zijn allemaal dingen waar een witte lederen bank niet tegen kan. Helaas.

Upgrade van onze huidige bank

Omdat onze bank wel echt goed is bevallen en we hem eigenlijk niet zat zijn, zaten we te kijken naar een upgrade van onze huidige bank. Net iets beter, net iets groter en net iets mooier. 

Leer is ons ook goed bevallen. Je kunt heel gemakkelijk iets wegpoetsen (behalve nagellak – dat moet slijten). Daarbij gaat leer natuurlijk langer mee dan stof, en is het beter voor mensen met allergieën (niet van toepassing bij ons) en ziet het er natuurlijk gewoon mooi uit. Zelfs nu het leer versleten is, is het nog niet enorm armmoedig (een klein beetje). Leer wordt natuurlijk steeds mooier 

We hebben overigens nu een driezitsbank en een aparte stoel. Als we op vrijdagavond televisie kijken en echt heerlijk hangen, dan heeft Floris zijn voeten op de kleine tafel en ook mijn benen hangen of op de bank of op de tafel. Echt geen gezicht.

Met kleine kinderen is onze bank nog wel groot genoeg, vaak zitten de meiden tegenwoordig op 1 deel van de bank tegen mij en Bram aan. Er is nog wel plek om te groeien, maar de meiden groeien ook en hebben op een gegeven moment echt een plek op de bank nodig. Onze voorkeur bij een nieuwe bank, gaat dan ook uit naar een hoekbank leer en een aparte fijne stoel.

Een hoekbank heeft veel voordelen. Bij een hoekbank heb je natuurlijk meer zitplaatsen. Je kunt een hele hoek gebruiken! Daarbij geeft een hoekbank een stukje comfort. Want ik zie ons al helemaal lekker languit liggen!

Een nieuwe bank moet even wachten

Inmiddels is het plan van een nieuwe bank weer op de lange baan geschoven. Want we willen Bram ook even laten opgroeien met een bank waarop je als peuter op mag springen, waar we niet bang hoeven te zijn als er wordt geknoeid, dat we met een doekje eroverheen kunnen als hij probeert te tekenen. Maar ook dat ik hem kan verschonen, de meiden met hun smerige voeten lekker op de bank kunnen kruipen. De nieuwe hoekbank moet nog even wachten, kunnen wij nog even discussiëren over de kleur. Want wit is wel leuk, maar ik denk dat een ander kleurtje nog langer mee gaat.

Show Full Content
Previous Familie op Afstand – Hoe maak je van Pasen een succes?
Next Broodjes maken voor Pasen!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: