Het is eindelijk zover. De eerste wiebeltand is een feit. Nog even doorwiebelen en dan heeft jouw kind zijn of haar eerste tand eruit. Wat leuk, wat speciaal! Na al die gebroken nachten door tandenleed, luiers die niet om aan te zien waren, billen die je amper weer heel kreeg, gemopper en gemekker is het nu tijd voor een nieuwe fase. Die mooie melktanden gaan eruit. Jouw kind wordt groot!

Vanaf zes jaar is het voor de meeste kinderen zover, maar zoals ook in de eerste fase – niet ieder kind wisselt op dezelfde tijd. Al gaat het wisselen vaak wel op dezelfde manier. Als eerste zullen er namelijk achter het melkgebit nieuwe kiezen tevoorschijn komen. Daar merk je amper wat van, omdat er geen kies uitvalt. In onderstaand schema zie je welke tanden en kiezen er bij welke leeftijd uitvallen. Vergeet niet de nieuwe tanden en kiezen gelijk goed te poetsen!

Bron: gezondkindergebit.nl
bron: www.gezondkindergebit.nl/wisselen

Vandaag laat ik je twee leuke dingen zien, die ik in deze fase tegenkwam en die het wisselen van tanden en kiezen nog even wat leuker maken!

De tandenfee van Playmobil

tandenfee PlaymobilBij ons komt de tandenfee ‘s nachts langs en haalt de melktand onder het kussen vandaan en verwisselt deze met een muntje voor in de spaarpot. Maar waar bewaar je dan die mooie melktandjes?

Eva had besloten dat het in Zwitserland gebruikelijk is dat je bij de eerste tand LEGO krijgt. Haar buurjongetje kreeg dat tenslotte ook. Gelukkig kwam ik net voordat het zover was erachter dat er van Playmobil een tandenfee-set te koop is, inclusief mooi doosje om de tandjes in te bewaren. Dat waren twee vliegen in een klap en dit doosje playmobil kost nog geen 7 euro

Een kaartje voor de tandenfee

Niet ieder kind vindt het prettig om de tand onder de kussen te leggen. Bang dat het verdwijnt of dat de tandenfee de tand niet kan vinden. Daarom kan je bij Liefs van Bri een kaart kopen voor de tandenfee, waarin staat welke tand er verloren is en op welke datum. Wij houden de kaart lekker voor onszelf omdat het tof is om te zien welke tand er wanneer uit is gegaan.

Je koopt deze leuke kaart al voor 1,03. Ook leuk voor kinderen die net hun eerste tand hebben verloren!

Meer weten? Kijk dan eens op Gezondkindergebit.nl

Show Full Content
Previous Vanaf vandaag online: Moeder & Meer
Next Leuk klein Nederlands cadeau voor familie of vrienden in het buitenland

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close