Hallo! Vandaag wil ik mezelf opnieuw aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Leeuwin.

Kom niet aan mijn kind! Maak haar niet aan het huilen. Zet haar niet op haar plaats. Praat niet te boos tegen haar, maar vooral: DOE HAAR GEEN PIJN!

Met de geboorte van mijn kinderen is er nog iets anders geboren. De leeuwin. Deze leeuwin heeft geen genade als het om haar kinderen gaat. Ook niet als een ánder kind mijn kind moedwillig pijn doet. Dat kind zet ik net zo makkelijk op zijn of haar plaats. Bij mijn kind en/of baby doe je lief!

Beschermen tegen de grote boze buitenwereld

Ik wil mijn kinderen zo lang mogelijk beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Daarom kijken we bijna geen journaal als ze mee kunnen kijken. Gewelddadige of spannende films en series kijken we ook niet. De disney films zijn soms al eng genoeg. Ook zijn mensen die enorm negatief of extreem depressief zijn, pas welkom als ze hun problemen thuis kunnen laten.

Uiteraard tot twee jaar, daarna vind ik dat ze het – onder toezicht – wel zelf mogen uitzoeken met vriendjes en vriendinnetjes. Slaan en schoppen zijn uiteraard uit den boze. Ik schop nog net niet terug, maar een beetje vredig met elkaar omgaan is niet verkeerd toch? Ik kijk het aan, maar owee als een ouder kind mijn kind pakt of pest. Pas maar op voor deze moeder. En ja, ze moeten zich kunnen weren in de boze buitenwereld, maar een beetje beschermen en normen & waarden bijbrengen kan geen kwaad.

Ik verwacht overigens hetzelfde van mijn eigen kinderen. Pesten. Dat wil ik niet horen of zien. Als er maar iets op pesten lijkt, dan brul ik al dat ze beter haar mond kan houden.  Slaan? Oké, nu ze wat pittige buurjongetjes hebben, mag er teruggeslagen worden. Alleen deze jongens én met toestemming of eigenlijk meer op aanraden van hun moeder. Maar liever niet. Liever brult ze als een leeuw zodat ze er boven staat (en dat werkt!). Gemeen doen? Dieren achterna zitten? Ook dan heb je aan mij een verkeerde. Duwen of tackelen? Deuren dichtdoen, waardoor anderen er niet bij kunnen. Ook niet bij mij in de buurt. Ik ben een leeuwin en ik gok dat ik dat nog wel even blijf.

Dus hoor je iemand brullen? Dan kan het best zijn dat de echo nogal ver reikt 🙂

Coverfoto: pixabay
Show Full Content
Previous Ballet. Fotografie van een meisjesdroom
Next Bikinibody vanaf de bank? Kijk deze 8 Netflix-docu’s

5 thoughts on “Vandaag stel ik me opnieuw aan je voor!

  1. Ik lach me wild om je, je bent net je moeder, maar zelfs ik heb zulke gevoelens bij de kleintjes of vroeger bij jullie. Houden zo!! Laat ze maar langzaam aan de boze wereld wennen.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close