Vooral op zakelijk gebied kan het erg fijn zijn om vaste nummers door te kunnen schakelen op mobiel. Bijvoorbeeld als je als bedrijfseigenaar niet op de zaak bent, maar wel graag de telefoon op wil kunnen nemen als het personeel geen tijd heeft of al in gesprek is. Maar is het eigenlijk wel mogelijk om dit op te zetten en hoe werkt dat dan precies? Vaste nummers doorschakelen op mobiel is zeker mogelijk en in dit artikel leggen we je uit hoe het werkt!

Handmatig doorschakelen

Je kunt handmatig instellen dat oproepen op een vaste telefoon door worden geschakeld naar een bepaald mobiel nummer. Dit doe je door *21*, een telefoonnummer en een # in te voeren op je vaste toestel. Zo schakel je oproepen op het vaste toestel door naar jouw mobiele telefoon of naar een ander nummer dat je intoetst. Om het doorschakelen weer uit te zetten, bel je naar *21*. Als je op deze manier oproepen doorschakelt, moet je dit dus wel telkens opnieuw instellen, maar het werkt prima, zeker als je het maar af en toe nodig hebt. Zo kun je dus gebruikmaken van je vast nummer op mobiel

Een eigen telefooncentrale opzetten 

Een andere mogelijkheid is het opzetten van een soort eigen telefooncentrale. Dit wordt vaak toegepast in grotere bedrijven of bedrijven die veel moeten bellen of veel telefoontjes binnen krijgen. Op die manier kun jij jouw onderneming koppelen aan een 085 nummer of een regionaal nummer, of zelfs allebei als je dat wil. Zo heb je al je telefoonnummers bij elkaar in één abonnement, wat een stuk overzichtelijker en handiger is voor de administratie!

De voordelen van een 085 nummer

Een 085 nummer heeft veel voordelen voor bedrijven, het aanvragen van zo’n nummer is dus altijd een goed idee. Ten eerste draagt een 085 nummer bij aan de betrouwbaarheid en professionele uitstraling van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld maar een klein bedrijf hebt, of een eenmanszaak, heb je vaak alleen een 06-nummer. Dit kan in sommige gevallen minder professioneel overkomen. Door jouw mobiele nummer te koppelen aan een 085 nummer lijkt je bedrijf meteen groter en professioneler voor potentiële klanten. Je kunt het dus zo regelen dat alle zakelijke oproepen worden doorgeschakeld naar jouw mobiele telefoon, maar dat klanten het idee hebben dat ze naar een algemeen nummer bellen van een groter bedrijf. Heb je even geen tijd om je telefoon op te nemen als er iemand belt? Dan kun je instellen dat een oproep op diverse manieren wordt afgehandeld. Denk bijvoorbeeld aan een voicemailbericht, een keuzemenu of een wachtrij. In veel gevallen kun je een eerste 085 nummer gratis aanvragen, dit hangt af van de aanbieder. 

Show Full Content
Previous De charme van motoren
Next Zo maak je makkelijk de voegen van je badkamer schoon

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: