We kennen allemaal wel het gevoel dat we hebben bij het opstaan na een lange nacht doorhalen. Nergens energie voor, moeite hebben je te concentreren, snel geprikkeld, rommelige buik en wiebelig op je benen. Sommige mensen omschrijven dit gevoel alsof je een kater hebt, zonder dat je een druppel alcohol hebt gedronken. Stel je eens voor hoe dit moet voelen wanneer je iedere dag opstaat met dit gevoel, omdat je chronisch slaapgebrek hebt? Maar liefst 20% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder, dat is maar liefst 1 op de 5, heeft last van slaapproblemen. Dat is een aanzienlijk probleem waar veel te weinig aandacht aan wordt besteedt.

De oorzaken en gevolgen van slaaptekort

We hebben gemiddeld gezien 7 tot 9 uren per nacht slaap nodig. De ene zal prima functioneren met 7 uren slaap, terwijl de ander toch echt 9 uren moet slapen. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk van slaaptekort. De meest voor de hand liggende zijn jonge kinderen, denken dat je weinig slaap nodig hebt of pijnklachten. Ook piekeren en stress zijn heel bekende oorzaken van slaaptekort. En soms heb je een tijd zoveel moeite met in slaap vallen, dat alleen al die angst dat ‘het vast weer zo’n nacht wordt’ al genoeg oorzaak is voor een slechte nacht. De gevolgen voor slaaptekort zijn aanzienlijk. Denk hierbij onder andere aan:

  • Prikkelbaarheid
  • Emotioneel
  • Concentratieproblemen
  • Lusteloosheid
  • Lage weerstand
  • Hoger risico op overspannenheid en een burn-out

Een eenvoudige oplossing voor menig slaapprobleem

Slaaptekort oplossen kan uitgroeien tot iets dat onoverkomelijk lijkt. Een verzwaringsdeken kopen online is echter een heel eenvoudige, maar ook een heel goede oplossing. Een verzwaringsdeken is een deken die zwaarder is gemaakt waarbij je keuze hebt uit dekens met gewichten van rond de 3 tot 15 kilo. Door de druk op je lichaam voel je je geborgen en wordt het zenuwstelsel gedwongen te ontspannen en prikkels op een goede manier te verwerken. Melatonine, serotonine en dopamine worden aangemaakt. Hierdoor wordt je slaperiger en nemen angsten en gevoelens van stress af. Hierdoor val je makkelijker in slaap.

Kies voor Latona Blanket met een gewicht dat ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is. Kijk ook eens naar de mooie designs om de uitstraling van je kamer compleet te maken.

Show Full Content
Previous 5 redenen om een opzetzwembad in de tuin te nemen
Next De voordelen van eten bij een all you can eat restaurant

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close