Elk jaar opnieuw ben ik volgens mij de enige die niet de vlag uithangt als de kinderen weer naar school gaan. Wij hebben hier in dit kanton in Zwitserland 5 weken zomervakantie en dat is gewoon te kort! Ik zou zo graag nog een weekje langer met de meiden vakantie hebben. Ik mis ieder jaar weer de tijd met ze, terwijl ik de afgelopen weken toch echt van ze genoten heb. Natuurlijk heb ik ze regelmatig achter het behang willen plakken, maar eigenlijk wil ik ze ieder jaar opnieuw weer langer in mijn armen houden.

De scholen zijn weer begonnen

Eva gaat dit jaar naar de tweede klas en heeft een echt rooster waar ik zondagmiddag druk bezig mee ben geweest om het in mijn hoofd te stampen. En dan nog ging het fout maandag. Op het rooster stond gym ‘s ochtends en voor de middag zwemmen. Dus ik gaf haar gymkleren mee, maar als ze zwemmen hebben dan hebben ze dus geen gym. Hoe moet ik dat weten? Dat stond niet in het rooster!!
Dit jaar heeft ze trouwens nog steeds maar twee middagen school, al is er wel een uur bijgekomen. Op donderdagmiddag gaat ze van half 2 tot 16:10 naar school. Een hele lang dag voor haar en ik heb dus ook besloten dat zwemmen bij de zwemclub dit jaar nog steeds bij 1x in de week blijft. Want om op donderdag na zo’n lange dag school ook nog naar zwemclub te moeten, dat gaat hem niet worden. Het is voor mij dus weer even puzzelen in dat rooster, zodat ik Eva kan vertellen wat ze iedere dag heeft. Maar dat gaat vast lukken!

Eva had er in ieder geval veel zin in maandag šŸ™‚

Liza start dit jaar in Kindergarten. Ze mocht dus eindelijk naar de kleuterschool. Voor de vakantie mocht ze al een keertje meekijken, afgelopen maandag ging ze voor het echie! Wat had ze er zin in. Ze liep te dansen op de weg en stond nagenoeg als eerste in de rij om naar binnen te gaan. Ze wist precies welk plaatje van haar was, wist precies de weg naar de klas, wist hoe ze zich moest gedragen bij de oudere kleuters die al klaar zaten voor de jongste kleuters en ging er vol voor. Ze deed mee met alle spelletjes, probeerde alle liedjes mee te zingen en sprak voor haar beurt (yes!). Oh wat genoot ik ervan om haar zo te zien. Om half tien vond ik het wel weer goed en liet ik haar alleen. Vanaf dinsdag breng ik haar alleen maar weg en langzaam zorgen we er dan voor dat ze alleen naar school kan lopen en weer terug naar huis natuurlijk. Eenmaal thuis was Liza trouwens nog niet klaar met school en ieder liedje dat ze heeft gezongen maandag, werd duizendmaal herhaald. Op naar een mooi jaar voor haar!

Aftellen naar de herfstvakantie

Als de zomervakantie weer voorbij is, dan ben ik zo’n trut die gaat aftellen naar de herfstvakantie. gelukkig kan dat bij ons ook. Onze herfstvakantie is namelijk altijd de eerste week van oktober en duurt maar liefst 3 weken! Dus over zes weken hebben we alweer vakantie, best een mooi vooruitzicht.

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Zwembandjes verplichten?
Next Spotter | Het GPS horloge dat veiligheid biedt voor je kinderen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d