Ben jij een fanatieke klusser of een professioneel vakman? Dan is een multitool een stuk gereedschap dat niet kan ontbreken in jouw gereedschapskist. Als je veel klust, of dit nu voor je werk is of voor de hobby, betekent dit vaak dat je veel moet investeren in goed gereedschap. Met een multitool kun je geld besparen, aangezien je eigenlijk meerdere stukken gereedschap in één koopt. Dat betekent dat je deze niet los hoeft te kopen. Maar wat is een multitool eigenlijk en wat kun je er allemaal mee? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat is een multitool?

De naam van het apparaat zegt het eigenlijk al, een multitool is een apparaat dat je als meerdere stukken gereedschap kunt gebruiken met behulp van losse accessoires en opzetstukken. Hierdoor kun je een multitool dus voor een hoop verschillende soorten klussen gebruiken, van een kleine reparatie tot een grotere installatie. Multitools zijn te onderscheiden in twee soorten: apparaten die gebruik maken van rotatie en apparaten die werken via trillingen. De multitools die gebruik maken van rotatie zijn vooral bedoeld voor precisiewerk en de apparaten die gebruik maken van trillingen zijn meer voor het grove werk of om bij plekken te kunnen die slecht bereikbaar zijn. Ga je een multitool kopen, bedenk dan of je meer precisiewerk uitvoert of meer grof werk. 

Wat kun je met een multitool doen?

Met een multitool kun je een groot aantal uiteenlopende klussen uitvoeren. Veel doe-het-zelvers gebruiken een multitool om te schuren. Hier is een speciaal opzetstuk voor, waarmee je een soort driehoekig schuurvlak creëert. Het voordeel van het schuren met een multitool ten opzichte van een schuurapparaat, is dat je snel en efficiënt kunt werken. Daarnaast hoef je niet apart een schuurapparaat te kopen, wat weer een hoop geld scheelt. Moet je echt een groter oppervlak schuren, dan heb je echter niet genoeg aan een multitool. Hiervoor heb je echt een schuurapparaat nodig. Kleine oppervlakken en lastige hoekjes zijn goed te schuren met een multitool. Je kunt een multitool ook gebruiken om door verschillende materialen heen te snijden of te zagen. Metaal, hout en kunststof kan makkelijk gezaagd of gesneden worden met een multitool. Het grote voordeel van zo’n apparaat bij het snijden of zagen, is dat je er veel kracht op kunt zetten. 

Andere toepassingen 

Andere werkzaamheden die je zonder probleem uit kunt voeren met een multitool en de juiste opzetstukken zijn slijpen, schrapen, reinigen, polijsten, frezen, graveren en boren. Het grote voordeel van de multitool is dat je hem als een groot aantal stukken gereedschap kunt gebruiken, die je daardoor niet aan hoeft te schaffen. Je hebt alleen de juiste opzetstukken nodig en je kunt aan de slag! 

Show Full Content
Previous Waarom relatiegeschenken ervoor zorgen dat je bij je klanten bovenaan blijft staan
Next Dit zijn de modetrends voor het voorjaar van 2023

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close