Ga je binnenkort een dagje naar Amersfoort, maar kom je niet uit de buurt en heb je geen flauw idee waar je fijn kunt parkeren in of rondom de stad? Dan wil je natuurlijk wel zo goed voorbereid mogelijk die kant op kunnen gaan. Daarom is het slim om van tevoren alvast uit te zoeken waar je het beste kunt parkeren en hoeveel het je gaat kosten. Zo weet je precies waar je naartoe kunt rijden en hoeveel je ervoor kwijt zult zijn die dag. In dit artikel zetten we de manieren waarop je in Amersfoort kunt parkeren voor je op een rij!

Zo goedkoop mogelijk parkeren in Amersfoort 

Wil je graag zo goedkoop mogelijk parkeren in Amersfoort? Dan raden we je aan om gebruik te maken van de P+R locaties rondom de stad. Hier kun jij jouw auto neerzetten voor slechts 5,56 euro per dag en kun je gratis de bus nemen naar het centrum. Het kost je dus wel wat meer tijd om in de stad te komen, maar het is wel de goedkoopste manier om te parkeren. Gratis parkeren kun je niet echt in Amersfoort, alleen in een aantal blauwe zones, maar hier mag je maar voor een bepaalde tijd blijven staan, anders krijg je alsnog een boete. 

Parkeergarages in Amersfoort 

Parkeren in een parkeergarage is altijd de veiligste manier om te parkeren en vaak ook het dichtst bij het centrum van een stad. Wil je parkeren in Amersfoort in een parkeergarage? Dan kun je het beste parkeren in een Q-Park garage, want deze garages zijn het best beveiligd en je kunt hier 24 uur in- en uitrijden. Je hoeft dan dus niet voor een bepaalde tijd terug te zijn, wat natuurlijk wel heel fijn is. Er zijn een aantal Q-Park garages te vinden in Amersfoort:

  • Q-Park St. Jorisplein
  • Q-Park Centrum Mondiaan
  • Q-Park Beestenmarkt 

In de parkeergarages parkeer je in Amersfoort voor 15 euro per dag en voor een uurtarief tussen de 1,80 euro per uur en de 2,40 euro per uur. 

Parkeren aan de straat 

Je kunt in Amersfoort ook parkeren aan de straat, maar dit is eigenlijk altijd betaald parkeren als je geen vergunninghouder bent. De stad hanteert twee verschillende parkeerzones: de A-zones en de B-zones. De B-zones zijn in de meeste gevallen goedkoper dan de A-zones. Hieronder vind je de tarieven van beide zones per soort parkeerplaats:

 

Parkeertijd  A-zones B-zones 
Maximaal 1 uur  2,55 euro per uur  1,95 euro per uur 
Maximaal 2 uur  2,55 euro per uur  1,95 euro per uur 
Maximaal 4 uur  2,10 euro per uur  1,35 euro per uur 
1 kalenderdag  2,10 euro per uur  1,35 euro per uur 
Maximaal dagtarief  7,10 euro per dag  7,10 euro per dag 
Digitale bezoekersregeling  0,96 euro 0,65 euro 
Digitale bezoekersregeling, maximaal 24 uur  3,90 euro  2,60 euro 
Show Full Content
Previous Een gezellige tuin creëren doe je zo
Next Last minute vakantie naar Spanje? Dit zijn de mooiste plekken in het land!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close