Ik dacht dat Eva goed kon eten, maar Liza slaat alles. Vooral ‘s ochtends denk ik vaak ‘Waar laat ze het?’ Na twee boterhammen met smeerworst, eet ze vaak ook nog een halve plak kaas en nog een boterham met vruchtenhagel. Net als Eva komt na het ontbijt, direct de vraag of ze een snoepje mag. Helaas, omdat mijn meiden heel goed kunnen eten en daardoor lekkere spekjes hebben, wordt er ‘s ochtends niet gesnoept.

Waar laat ze het?

Gelukkig is fruit net zo lekker en er staat dan ook snel een klein meisje in de keuken te wijzen naar de fruithoek. ‘Nahaan’. En zo krijgt ze van me een banaan. Na een uur heeft ze dan weer honger en eet ze zo een halve appel op. Als ik geluk heb, dan redden we het zo tot lunchtijd. Anders gaat er zelfs ook nog een rijstewafel naar binnen. Denk je nou ook niet van ‘Waar laat ze het?’

Afhankelijk hoe moe ze is, eet ze veel of weinig tussen de middag. Ik probeer altijd wel om op d’r boterham kaas of worst te doen, maar als we snel moeten zijn dan ben ik weer blij met de vruchtenhagel. Dat gaat er tenminste vlot in!

‘s Middags krijgt Liza dan snoep. Ja echt. Maar met een zus die een snoepje uit de trommel mag halen, is het eigenlijk niet te vermijden. Daarom 1 snoepmoment per dag en ook niet meer. Wanneer er daarna weer gegeten moet worden, bijvoorbeeld wanneer we wat later avondeten, dan krijgen ze een halve appel, tomaatjes of wat rozijntjes.

Bij het avondeten wordt er gelukkig gewoon gegeten. Niet te veel, niet te weinig. Waar het toetje bij Eva bijna het hoogtepunt van de dag is, is het toetje is bij Liza niet zo belangrijk. Wanneer wij haar voeren, dan eet ze gewoon niet. Wanneer ze het zelf mag doen, dan eet ze wel wat.

Tussendoor drinkt Liza water en soms water met een druppel ranja of met appelsap of jus d’orange gemengd. Bij een tweede en vooral wanneer de tweede dondersgoed weet wat ze wilt, is het nou eenmaal moeilijker om vreselijk gezond te doen. Aan de andere kant hoeft het ook niet. Zolang je je bewust bent van wat je geeft, dan is het toch prima? Liza is gezond, ontwikkelt zich goed en zit qua gewicht op de normaal streep. Ze is de hele dag in beweging en is gelukkig net zo blij met fruit als met snoep.

Feit blijft dat ik vind dat Liza veel eet en iedere dag denk ‘Waar laat ze het!’

liza banaan

Show Full Content
Previous IOS 9.0… Leuk? Nou vooral gemakkelijk!
Next Easy peasy: stroopwafel traktatie

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close