De dag waarop je gaat trouwen en het ja-woord zegt tegen je partner is een van de belangrijkste momenten in je leven. Het is een dag die je nooit meer zal vergeten. Je viert de liefde, het samenzijn en de belofte voor de toekomst. Dit doe je allemaal met je beste vrienden en je familie. Achteraf vier je vaak een groot feest en gaat iedereen weer met een lach naar huis. Een bruiloft is een event waar je goed voor moet plannen. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en die je moet voorbereiden. Daarom huren veel koppels een weddingplanner in om dit allemaal te verzorgen. Zo hoef je zelf niet teveel te stressen over je bruiloft en hoef je je alleen maar te focussen op de leuke voorbereidingen. Waar moet je dan nog meer allemaal aan denken?

De trouwjurk en het trouwpak

Het leukste onderdeel van de voorbereiding voor je bruiloft is het uitzoeken van een trouwjurk en trouwpak. Voor veel bruiden is het vinden van de perfecte jurk vaak een droom die uitkomt. Begin wel vroeg met het zoeken naar een trouwjurk want je weet nooit hoe lang het duurt voordat je je droomjurk tegenkomt. Het is ook mogelijk om online, zoals op Rietbergh.com, alvast onderzoek te doen naar de verschillende soorten trouwjurken. Probeer verschillende stijlen uit, bezoek daarna ook verschillende bruidsboetieks en overweeg bijpassende accessoires en schoenen bij de jurk. Als je jouw trouwjurk hebt gevonden, kan het zijn dat deze nog wat aangepast moet worden zodat het perfect past bij jouw lichaamsvorm. Dit duurt meestal een paar weken waardoor het dus handig is om vroeg te beginnen met zoeken. Als je dan je droomjurk hebt gevonden, kan je beginnen met het zoeken naar een trouwpak. Op die manier kan je het pak uitkiezen op basis van de kleuren en stijl van de trouwjurk. Zo kunnen de bruid en bruidegom op de bruiloft matchen en staan ze nog beter op de foto. 

Locatie van de bruiloft

De keuze voor de locatie van de bruiloft heeft veel invloed op de keuze van de trouwjurk en het aantal gasten dat je kan ontvangen. Bedenk van tevoren hoe intiem je de ceremonie wilt hebben, hoe groot het feest mag zijn en waar dit allemaal mag plaatsvinden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kleine, intieme ceremonie in de buitenlucht te houden. Je kan er ook voor kiezen om een kerkelijke bruiloft te doen. De grootte van de kerk bepaald hierbij het aantal gasten dat je kan uitnodigen. Heb je een hele grote gastenlijst? Overweeg dan een grootschalige viering in een evenementenlocatie. Zorg er in ieder geval voor dat de gekozen locatie voldoende ruimte en voorzieningen heeft om aan al je behoeften te voldoen. 

Gastenlijst en uitnodigingen

Ga samen de gastenlijst opstellen en bepaal hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Bedenk hierbij goed welke mensen echt belangrijk zijn voor deze speciale dag. Stuur je uitnodigingen ruim van tevoren om gasten voldoende tijd te geven om deze dag in hun agenda te zetten. Overweeg om een RSVP-datum in te stellen zodat je een schatting kan maken van het aantal aanwezigen op de bruiloft. Zet alle nodige details op je uitnodiging zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten. 

Catering

Kies een cateringbedrijf dat past bij je smaak en budget. Overleg met hen over het menu en eventuele dieetwensen van gasten, zoals vegetarische, veganistische of glutenvrije opties. Een smakelijk en goed samengesteld menu kan de sfeer van je bruiloft versterken en gasten tevreden stellen.

Fotografie en videografie

De foto’s en video’s van je bruiloft zullen altijd een prachtige herinnering zijn aan deze geweldige dag. Investeer daarom in een goede fotograaf en videograaf die ervaring hebben met bruiloften. Bespreek je verwachtingen en wensen met ze zodat ze de mooiste foto’s en video’s voor je kunnen maken. 

Een onvergetelijke bruiloft plannen

Het plannen van je bruiloft is een uitdagende taak maar door het samen te doen met een weddingplanner en je partner maak je het jezelf gemakkelijker. Zet alles wat je moet plannen op een lijstje zodat je niks kan vergeten. Ga op onderzoek uit naar je droomjurk en een bijpassend pak voor de bruidegom en geniet van jullie bruiloft!

 

Show Full Content
Previous 8 tips voor het vinden van jouw droombaan in Limburg!
Next 3 Tips om een budget keuken samen te stellen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close