Heb jij een eigen klusbedrijf en twijfel je erover om een eigen bedrijfswagen aan te schaffen? In sommige werkgebieden kun je natuurlijk niet zonder, je moet immers op locatie bij klanten kunnen komen en al je gereedschap mee kunnen nemen. Busjes zijn dan de beste optie, aangezien je er veel spullen in kwijt kunt en ze daarnaast ook erg comfortabel rijden. Ideaal als je veel op de weg zit. Zo’n busje heeft niet alleen voordelen voor je bedrijf, maar ook voor je gezin!

Meer zitplaatsen

Als jij jouw bedrijfswagen ook graag als gezinsvoertuig wil gebruiken, kun je het beste gaan voor een busje met dubbele cabine. Je beschikt dan namelijk over vijf volwaardige zitplaatsen die ook nog lekker ruim zijn. Daarnaast kun je natuurlijk veel spullen kwijt in het busje, dus als je op vakantie gaat hoef je niet veel moeite te doen om alle tassen en koffers in de auto te krijgen. Zo heb je in principe maar één auto nodig voor je werk en gezin, dat scheelt een hoop geld. Een ander voordeel van een bedrijfswagen met dubbele cabine, is dat deze een grijs kenteken mogen gebruiken. Hiervoor moet het voertuig wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Mocht dit mogelijk zijn, dan betaal je geen BPM en minder wegenbelasting dan je voor een normale personenwagen zou betalen.

Groot tweedehands aanbod

Een ander voordeel is dat er vandaag de dag een groot aanbod is aan tweedehands bedrijfsbusjes. Je hoeft dus niet de volle mep te betalen voor een goed en comfortabel busje. Dit scheelt ook veel geld voor je gezin. Een populair bedrijfsbusje is bijvoorbeeld de Renault Trafic bus. Nieuw kost deze bus met een dubbele cabine al snel meer dan 40.000 euro, maar tweedehands kun je ze ook voor de helft van de prijs vinden. Als tweedehands busjes goed zijn onderhouden, kun je er makkelijk nog jaren mee rijden. Natuurlijk is het wel verstandig om kritisch naar de conditie en het aantal gereden kilometers te kijken als je op zoek bent naar een tweedehands bedrijfswagen.

Dingen om over na te denken

Kies je voor een bedrijfsbusje met dubbele cabine, dan zijn er wel een aantal dingen om over na te denken. De dubbele cabine gaat ten eerste wel ten koste van je laadruimte. Kijk goed naar de laadruimte die je overhoudt en of dit wel of niet genoeg is voor jouw bedrijf en werkzaamheden. Je moet natuurlijk nog wel al je gereedschap en materialen zonder problemen kunnen vervoeren. Daarnaast betekent het privé gebruiken van je bedrijfsauto vaak wel dat je dit bij de Belastingdienst af moet rekenen. Wil je een bedrijfswagen niet privé gebruiken, dan moet je dit ook aan de Belastingdienst kunnen bewijzen.

Show Full Content
Previous Op zoek naar een cadeau voor een gamer? Dit zijn een aantal goede ideeën!
Next 5 tips om een betere keeper te worden

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d