Wie is er niet groot mee geworden. Capri Sonne, Wicky en welk kind drinkt niet graag lekker sap? Ik denk dat iedereen weleens verpakte sap heeft gedronken en misschien nu nog drinkt. Ik drink het inmiddels niet meer en dat is niet om het feit dat bijvoorbeeld een pakje Capri Sonne 6,5 suikerklontjes bevat (en daarmee 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassen is). 

Nee, het is omdat je absoluut niet kan zien hoe die sapjes er van binnen uit zien.

Schimmelvorming in voorverpakte vruchtensapjes

Ergens vorig jaar kwam ik op Facebook een foto tegen van schimmel in een pakje Capri Sonne. Het idee dat ik zo mijn rietje in een stuk schimmel plaats en dat nog met smaak op drink (want door die ruim 6 klontjes suiker proef je dat echt niet) deed echt mijn maag omkeren. Natuurlijk zijn wij er ook groot mee geworden en ik wil ook direct een kanttekening plaatsen: wellicht was die foto zelfs niet eens echt.  Maar schimmel kan er nu eenmaal inzitten en dat ik dat op drink wil ik graag voorkomen.m šŸ˜‰ 

Ik besloot daarom direct dat er hier geen vruchtensap meer uit dichte verpakkingen gedronken wordt. Want als bij de Ć©Ć©n schimmel gevormd kan worden, kan dat in een ander pak ook. Ik wil zien wat we drinken. Voortaan drinken wij dus alleen maar sap uit flessen die doorzichtig zijn. Het scheelt een hele hoop onrust.

De aanleiding voor deze blogpost?

Ik kocht afgelopen week namelijk weer een doos met Capri Sonne (practise what you preach – hahaha). Omdat het handig is. Omdat de kinderen het lekker vinden. Omdat ieder kind het lekker vindt. Omdat het net de juiste hoeveelheid sap is. En hoewel de kinderen het dus met smaak opdronken en ikzelf ook, zal er zeker wel weer een jaar overheen gaan voordat ze bij mij thuis weer een Capri Sonne drinken. Overigens, wat ze bij een ander drinken kan ik niet controleren, dus laat ik lekker gaan.

liza capri sonnne

 

Show Full Content
Previous Kurio Smart – de computer voor de jeugd
Next Zo zag je de regen nog nooit aankomen!!

1 thought on “Waarom ik geen sap uit dichte verpakkingen drink

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close