Als het gaat om vloerpatronen, is het moeilijk om een visgraat vloer te verslaan. Dit klassieke parketpatroon is een eeuwenlange favoriet. Het kan een gevoel van luxe toevoegen aan kleinere kamers of ongelooflijk effectief worden gebruikt in grotere ruimtes.

Een huis met een visgraat vloer kan een sterk designstatement maken. Ook zijn de dagen van het hard nodig hebben van professionals voor het leggen van visgraatvloeren allang voorbij. Dit omdat er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan eenvoudig te installeren visgraatopties is. De populariteit van houten visgraatvloeren komt voort uit de vele voordelen. Hier informeren we je over de voordelen van visgraatvloeren.

Voegt karakter toe aan kamers

Visgraat laminaat is een van de meest populaire legstijlen voor vloeren omdat het een natuurlijke materiaallook combineert met extra visueel belang. Dit kan helpen om drama en sfeer in een kamer te brengen zonder groots en gedurfd te moeten worden in andere elementen van het ontwerp – muurkleur, meubels, vloerkleden, kunstwerken enz. Een goede vloer is onmisbaar in elk huis en de visgraat is een geweldige keuze om het te laten knallen.

Het is duurzaam 

Je kunt nooit fout gaan met het leggen van houten vloeren, en visgraatvloeren vormen daarop geen uitzondering. Houten vloeren zijn tijdloos, zowel qua duurzaamheid als qua stijl. Het extra geld betalen voor houten vloeren van hoge kwaliteit is de moeite waard, omdat ze de garantie bieden van inruilwaarde en dat ze niet zullen verslijten of uit de mode raken. Voeg hier het visgraatontwerp aan toe en je hebt een nog robuustere vloer.

Het is onderhoudsvriendelijk

Een van de belangrijkste voordelen van parketvloeren is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. In tegenstelling tot traditionele eikenhouten vloeren hoef je je niet te binden aan een slopend onderhoudsschema. Om je vloeren er op hun best uit te laten zien, is af en toe schoonmaken met een stofzuiger voldoende. Met een bezem met zachte haren kun je stof en haren van huisdieren verwijderen. Dat geldt trouwens evenzeer voor een walvisgraat pvc vloer. Dankzij het uitgesproken patroon zal een visgraatvloer niet snel vuil worden. Maar af en toe wil je een dweil of een vochtige doek pakken om hardnekkige vlekken aan te pakken.

Verhoogt de waarde van je woning

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van houten visgraatvloeren is de waarde voor je huis. De waarde van je woning stijgt direct wanneer je dit type vloer legt. Laminaat vloeren zullen sneller verkopen dan tapijten, tenzij er een probleem is met het onroerend goed. Potentiële huiseigenaren zullen huizen met tapijten meestal vermijden vanwege hun allergietriggers. Een woning met een visgraatvloer zal meer potentiële kopers aantrekken.

Ook krijg je een betere prijs voor je woning wanneer je deze verkoopt met een visgraatvloer.

Het is budgetvriendelijk

Er zijn verschillende visgraatstijlen om uit te kiezen wanneer je een visgraatvloer wilt leggen. En deze stijlen en ontwerpen zijn er in talloze tinten en kwaliteiten. Je kunt uit deze collecties de perfecte afwerking voor je interieur kiezen. Zo kun je een vloer kiezen die bij je huis past en de esthetiek ervan versterkt. Als je een krap budget hebt, kun je ook voor een goedkopere optie gaan.

Show Full Content
Previous Nieuwe meubels voor je kantoor: hier moet je op letten!
Next De winter door met The Bastard

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close