Wat is het ideale seizoen om te gaan fietsen? Elke fietsliefhebber zou hierop antwoorden met de lente of zomer. Je hebt namelijk geen last van kou, regen en wind. Het is ’s ochtends eerder licht en ’s avonds wordt het past laat donker. Inmiddels is de herfst aangebroken en wil je de fiets voor een aantal maanden in de schuur zetten. Maar het is beter om dit niet te doen. De kans op regen en wind neemt inderdaad toe, maar tegelijkertijd is de herfst ook een prachtig seizoen om eropuit te gaan. Er valt veel te zien, je voelt je een stuk fitter en gelukkiger.

De prachtige herfstkleuren

De herfst staat misschien bekend als een guur seizoen, maar de spectaculaire gele, dieprode en paars verkleurde bladeren zorgen voor een prachtig plaatje. In de herfst ondergaat de natuur een metamorfose. De typische herfstkleuren in combinatie met het zonnetje is een goede reden om de fiets te pakken en een mooie fietsroute uit te stippelen. Naast de gekleurde bladeren zie je in deze periode ook paddenstoelen in allerlei soorten en maten. De herfst brengt ons veel moois.

Positief effect op je gezondheid

Iedereen weet dat fietsen goed is voor je gezondheid. Door regelmatig te fietsen voorkomen je vele ziektes. Daarnaast helpt het ook tegen diabetes en stress. Door dagelijks minimaal een half uur te fietsen, word je minder vaak ziek en helpt het ook als je aan het afvallen bent. Misschien heb je er van tevoren niet altijd zin in, maar als je weer thuis bent na een fietstocht ben je blij dat je het hebt gedaan. Je haalt voldoening uit je gemaakte ritten. Ook kan je de slaap beter vatten en slaap je beter door. In de herfst hebben we meer last van wind, wat betekent dat we ons nog meer moeten inspannen. Dit komt onze conditie ten goede.

Pauzeren tijdens het fietsen

Tijdens een lange fietstocht heb je tussendoor vast en zeker behoefte aan een rustpauze. Neem wat lekkers te eten en drinken mee. Vergeet ook niet je picknickkleed in de fietstas te stoppen. De grond kan wat koud en vochtig aanvoelen, dus een warm kleed is altijd handig om bij je te hebben. Neem een warme drank mee in een thermosfles zodat je je tussendoor kan opwarmen. Vergeet natuurlijk de mokken niet. Kies voor mokken met logo of bedrukt met een naam waaruit jij je warme drank kan drinken. Heb je een fietsroute uitgestippeld en een fietskaart bij je? Dan is het leuk om de knooppunten aan te strepen. Hiervoor heb je natuurlijk een pen nodig. Je kan online de leukste pennen bestellen. Met een geplande fietsroute ben je in ieder geval goed voorbereid op de fietstocht.

Show Full Content
Previous Dit mag absoluut niet ontbreken in je gereedschapskist
Next Indruk maken met jouw kookkunsten: Dat doe je met deze gerechten!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close