Als je klaar bent om je vloeren opnieuw te leggen, maar niet zeker weet waar je moet beginnen en welke materialen je wilt gebruiken, raden we je aan laminaat te overwegen. Voor wie er nog nooit over heeft gehoord, laminaat is een synthetisch vloermateriaal dat het uiterlijk van duurdere vloersoorten zoals hardhout imiteert.

Wat is laminaat?

Laminaat is een synthetische vloerbedekking die is ontwikkeld en ontworpen om eruit te zien als houten vloeren. De vloer is opgebouwd uit verschillende kunststof lagen.Laminaatvloeren zijn al tientallen jaren een populaire keuze. Het staat bekend als eenvoudig te installeren en wordt meestal aangeboden tegen een veel lagere prijs dan echte houten vloeren. Jaren geleden, toen laminaat populair werd bij doe-het-zelvers, was het van slechte kwaliteit. De afgelopen jaren hebben enkele topmerken, zoals Quick-Step, geïnvesteerd in het ontwerp en de productie en hebben ze een aantal hoogwaardige en authentiek ogende vloeren gecreëerd waardoor het nu een volwaardige optie is voor vloerbedekking. 

De voordelen van laminaat

De prijs

De eerste en duidelijkste reden om laminaat aan te bevelen, is de prijs. Laminaat is een uiterst kosteneffectieve vloer, vooral in vergelijking met opties als massief hardhout, porseleinen tegels of natuursteen. Deze lage prijs per vierkante meter helpt je geld te besparen voor belangrijkere zaken!

Eenvoudige installatie

Laminaat is een vrij eenvoudige vloer om te leggen, dus het bespaart je veel kopzorgen en tijd die anders zou worden besteed aan dure en langdurige installatieprojecten. Vooral in vergelijking met vloeropties zoals hardhout, dat dagen nodig heeft om te acclimatiseren, betekent de eenvoudige installatie van laminaatvloeren dat ze ook gewaardeerd worden door doe-het-zelvers.

Onderhoudsvriendelijk

Laminaat is niet alleen eenvoudig te plaatsen, maar ook eenvoudig schoon te maken. Omdat het een van de meest onderhoudsarme vloerbedekkingen op de markt is, hoef je niet te zweten om je laminaat er net uit te laten zien. Laminaat hoeft alleen maar regelmatig te worden geveegd om te voorkomen dat vuil en stof zich ophopen en schurend werken op het oppervlak, dus het is niet nodig om de stoomreiniger of dweil op korte termijn tevoorschijn te halen.

Diverse mogelijkheden

Laminaat is een van de meest veelzijdige vloeropties die er zijn. Of je nu de uitstraling van traditioneel rood eiken hardhout wilt, of een exotische soort zoals Braziliaanse Eik, of zelfs hoopt op het uiterlijk van natuursteen met een beperkt budget, modern laminaat is het antwoord.

Duurzaamheid

Laminaat is duurzaam. In tegenstelling tot tapijt, dat onder meubels doorbuigt en gemakkelijk vlekken krijgt en vervaagt, of hardhout, dat kan deuken en krassen, is laminaat goed bestand tegen frequent gebruik en matig zwaar verkeer. Laminaatvloeren zijn bijna volledig gemaakt van hout met een duurzame bovenlaag van melamine en prachtig laminaat, allemaal samengeperst om een ​​supersterk ‘slijtvast’ oppervlak te creëren. Dit voorkomt langdurige schade en slijtage veroorzaakt door bureaustoelen, zwaar meubilair, naaldhakken en zelfs brandplekken van sigaretten. Dus het is prima om het zelfs in de drukste ruimtes van je huis te plaatsen.

Ideaal voor mensen met allergieën

Laminaat is goed voor je! Het is van nature antimicrobieel, waardoor het een perfecte vloerkeuze is voor mensen met allergieën. Maak je geen zorgen meer over de groei van bacteriën of schimmels, laminaat kan worden geleverd met speciale coatings die de allergeenresistentie nog versterken.

Show Full Content
Previous Hoe je borstvoeding geven gemakkelijker maakt met de juiste kleding
Next De belangrijkste trends voor de zomer van 2023

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: