Als je nieuwe meubels aan gaat schaffen voor jouw kantoor of bedrijfspand, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is immers niet zomaar een aankoop, meubels zijn het belangrijkste onderdeel van je kantoorinrichting. En je wil natuurlijk wel dat ze lang meegaan, al worden ze dagelijks gebruikt. Enig onderzoek is dus wel op zijn plaats. Maar waar moet je dan allemaal op letten als je nieuwe kantoormeubels aan gaat schaffen? Dat vertellen we je in dit artikel!

De wettelijke eisen voor kantoormeubilair 

Het eerste dat je altijd in je achterhoofd moet houden, is dat er wettelijke eisen zijn voor kantoormeubilair waar ieder bedrijf aan dient te voldoen. De wet stelt vooral eisen aan het ontwerp van professionele kantoormeubelen. Ook is het belangrijk dat je genoeg ruimte beschikbaar stelt per werkplek. Er zijn verschillende soorten werkplekken die je kunt creëren en ieder type vergt een ander minimaal aantal vierkante meters. Zorg dat je goed weet welke soort werkplekken je wil creëren. Er worden andere eisen gesteld aan flexibele werkplekken dan bijvoorbeeld aan een zit-sta werkplek of een duo werkplek. Het spreekt natuurlijk wel voor zich, maar een zit-sta werkplek moet altijd over een zit-sta bureau beschikken. 

Kwaliteit boven een scherpe prijs 

We kunnen ons voorstellen dat je niet meer uit wil geven dan nodig is, maar let wel op dat je alleen naar meubels van hoge kwaliteit kijkt. Het is misschien niet fijn om meer geld in één keer uit te moeten geven, maar als de meubels dan veel langer meegaan, bespaar je uiteindelijk toch een hoop. Om maar te zwijgen over de extra tijd die je kwijt bent als je een jaar later weer nieuwe meubels moet gaan zoeken voor je kantoorpand. Vooral de meubels die dagelijks intensief worden gebruikt, zoals de bureaus en de bureaustoelen, moeten van hoge kwaliteit zijn. 

Houd rekening met de akoestiek op kantoor

Als jouw werknemers bijvoorbeeld veel moeten bellen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de akoestiek op kantoor. Geluidsoverlast van collega’s kan voor veel frustratie zorgen op de werkvloer, dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Gelukkig is dit voor een groot deel te voorkomen door bureau wanden, systeemplafonds of wandpanelen te plaatsen. Naast het feit dat dit geluidsoverlast beperkt, creëert het nog wat meer sfeer op kantoor. Ten slotte is het altijd een goed idee om planten op kantoor te plaatsen. Deze zorgen namelijk voor een goede luchtvochtigheid en uit onderzoek is ook gebleken dat de aanwezigheid van planten zorgt voor een mindering van stress. 

Show Full Content
Previous Moeite met een vakantie plannen? Met deze 3 vragen boek je een reis in een handomdraai
Next Waarom ik heb gekozen voor een visgraat vloer!

1 thought on “Nieuwe meubels voor je kantoor: hier moet je op letten!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: