Zoals jullie inmiddels wel weten, gaan we er graag op uit om nieuwe dingen te ontdekken. Dat is eigenlijk ook gewoon een must als de bergen en het bos zo dichtbij zijn. En als de omgeving dan zo vol natuur is, wil je dat ook in huis een beetje terug laten komen. Nu is ons huis natuurlijk al deels van hout, wat een sfeervolle en warme uitstraling geeft. Het nadeel hiervan is dat het soms lastig kan zijn om deze warmte ook daadwerkelijk binnen te houden. Aankleding in de vorm van lekkere schapenvachtjes en vloerkleden is dan een mooie oplossing.

Keuzestress

Er is alleen één luxeprobleem. Woonwinkels hebben tegenwoordig zoveel verschillende vloerkleden, dat iets kiezen geen gemakkelijke opgave is. Je moet niet alleen nadenken over de kleur en hoogpolig of laagpolig, maar ook over het soort materiaal dat je wilt. En waar let je dan op? Spontane keuzestress is in ieder geval niet ver weg. Ik ging me dus eens online oriënteren. Eigenlijk hebben niet direct een nieuw vloerkleed nodig, maar inspiratie opdoen blijft altijd leuk.

Handgemaakt

Ik ging dus eens rondkijken op een aantal webshops en ontdekte een leuke trend: handgemaakte vloerkleden. Misschien denk je bij ‘handgemaakt’ trouwens direct aan dure vloerkleden, maar dat hoeft dus helemaal niet! Zoals ik laatst al zei, ben ik geen big spender en let ik daar dus zeker op.
Uiteindelijk kwam ik uit bij Kwantum, waar ze betaalbare patchwork (de lapjeskat onder de vloerkleden) en jute exemplaren hebben. Ideaal voor als geen standaard kleed wilt. Ze zijn namelijk handgemaakt , uniek én met recht vintage te noemen. Driehonderd jaar geleden werden er lapjes stof van oude kleding gebruikt om bijvoorbeeld vloerkleden of spreien te maken. Het is dus helemaal terug van weggeweest! Is deze trend ook iets voor jullie?

Show Full Content
Previous 20 maanden zusjes, dat vraag om fotospam
Next Perfecte pannenkoeken bakken met Polles Pannenkoekenboek

2 thoughts on “Warme voeten met een vloerkleed of toch een schapenvachtje?

  1. Ik ben niet echt een vloerkleden mens. We hebben er wel twee in huis liggen, maar dat moet haast wel met tegels beneden. Wij kozen voor gewoon een egale kleur. Patchwork is me net wat teveel

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close