Het EK 2016 staat voor de deur. Wat als Nederland wel had meegedaan? Dan was zo langzamerhand de gekte losgebarsten. De AH had vast en zeker ‘Juichies’ als weggevertje en bij de Plus kon je bijvoorbeeld placemats sparen van je favoriete voetbalspelers. In iedere winkel stond bij de kassa een doos met voetbalplaatjes die je in je Panini EURO 2016 boek kon plakken. De Action zou oranje zien, auto’s kregen een oranje trekhaakcover. Bij de Lidl ontstond iedere week een run op de officiele oranje kleding van het EK en we aten geen normale tompoucen meer, nee we aten oranje tompoucen en natuurlijk oranje gekleurde Bossche bollen.

De Hema pakte uit met een of andere pakkende worst reclame en de nieuwsbladen stonden vol met voetballers, voetbalvrouwen, analisten, mensen die er verstand van hebben en diegene die er verstand van denken te hebben. Meelullers en fanatiekelingen. Oranje bitterballen en een frikandelletje speciaal met oranje sprinkels. Straten werden zo langzaamaan versierd met vlaggetjes, tenten voor buurtverenigingen werden geplaatst. De drankhandels hadden het drukker dan ooit en Heineken zorgde er wederom voor dat iedereen tijdens de wedstrijden kon zitten. De vreselijke juichshirts werden weer eens gewassen en die te kleine bavariajurkjes nog eens om de heupen getrokken. De eerste relletjes kwamen langzaam naar boven en sommige scholen verboden alvast ‘oranje en enig andere landskleur kleding om problemen voor te zijn.’ Apps werden er gelanceerd en je kon alvast meedoen met verschillende poules. Katers werden alvast vooruit gepland op de werkvloer en bloemenwinkels verkochten oranje tulpen, oranje rozen en boeketjes in de kleuren van ons kikkerlandje.

Nederland kwam zo twee weken voordat het feest zou losbarsten in de stemming.

Op naar het kampioenschap. Dit keer wel!

Wat-als
Serieus… die oranje straat? 🙂
Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

2 thoughts on “Wat als Nederland wel mee zou doen aan het EK 2016?

  1. Oh ik mis het echt nu al dat Oranje. Zal ik zo toch stiekem even dat Bavaria jurkje uit de kast trekken. Hoewel, het is wel fris vandaag, goede reden om hem toch te laten hangen

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Maak je jaarboek van 2019 (en die van 2018, 2017 enzo)

23 maart 2020
Close
%d bloggers liken dit: