Met liefde wil ik jullie de leuke foto’s van de billen van mijn kleintje laten zien. Ze heeft namelijk de meest leuke billen. Lekker stevig inclusief pittige spekkies op de dijen. Heerlijk om naar te kijken en natuurlijk fantastisch om te delen.

Maar ik doe het niet.

Tijden veranderen

In mijn fotoalbum zitten voldoende foto’s van mijn eigen blote billen. Op het strand, in het zwembad en niet toen ik baby of peuter was. Ik zat zelfs op zesjarige leeftijd in mijn blote kont nog op het strand van Zeeland. Dat was gewoon normaal toen. Nu niet meer. Nu vind ik ook dat Eva een broekje aan moet hebben, zelfs in onze eigen tuin vind ik dat fijner of misschien ook wel frisser. Maar Liza. Liza niet. Liza mag nog ongestoord en ongegeneerd in haar blote billen rondwandelen. Maar buiten op straat? Op het strand?

In Nederland zou ik direct NEE hebben gezegd. De cultuur is anders, mensen zijn er veel meer mee bezig. Naakt is naakt en zelfs een baby is niet meer veilig voor vieze mannen.  Zo ook online. Ik deel veel, maar ik denk bij iedere foto of uitspraak na wat ik zeg. Internet is blijvend hoe je het went of keert.

Internet is ook gevaarlijk. Natuurlijk kan ik denken bij een leuk filmpje van de meiden in bad; ‘Schijt aan wat een ander ermee doet’. Maar eigenlijk heb ik er geen schijt aan. Ik zorg er gewoon voor dat men er niet zoveel mee kan, als ze er al iets mee zouden willen. Toch vind ik het stom dat je er zo over na moet denken. Verder deel ik wel alles, maar ben er dus wel bewust mee bezig. 

Loopt Liza hier in Zwitserland dan wel bloot rond? Daar kan ik kort over zijn. Ja. Zolang ik de poep al heb gehad, dan kunnen die billen wat mij betreft bloot zijn. Niet dat ze dan altijd naakt rondloopt, dat gaat me ook weer een stap te ver. Het is maar net hoe het loopt… Maar die foto van haar, had ik graag – zoals hij was – met jullie gedeeld.

IMG_1161

Hoe denk jij hierover? Ben jij bezig met wat je deelt en wat je je kind aantrekt op het strand of in het zwembad?

Show Full Content
Previous Moederliefde zit niet in de melk die je je kindje geeft
Next Ons Zwitserleven: warm weekje

11 thoughts on “Wat deel jij online van je kinderen en wat niet?

 1. Ik / wij hebben er bewust voor gekozen om onze dochter niet op sociale media te zetten. Ook niet in mijn profielfoto. Zo af en toe plaats ik een foto met haar handje erop bijvoorbeeld maar nooit herkenbaar in beeld.
  Maar dit geldt ook voor als ik uit eten ben met collega’s. Zonder toestemming van de andere persoon zet ik niemand op het internet. Dat wil ik zelf ook niet.

 2. Zoon zet ik niet op internet. Misschien soms een handje zoals Viola hierboven schrijft (en dat is al heel wat, want mijn zoon heeft van die schattige handjes :-)). Dus ook geen achteraanzicht of in de verte. Je weet niet wat ze over 10 jaar met foto’s / stukjes van foto’s kunnen en afbeeldingen blijven wel op internet rondzwerven.

  Dus …. een ieder die zoon wil zien, die moet maar langskomen. En iedereen die niet weet waar dat is, kent ons niet goed genoeg om zoon te hoeven zien šŸ˜‰

  Overigens heeft zoon op het strand ook een zwembroek aan, maar die is ook al vijf. Over kleding wisselen op het strand doen we verder niet moeilijk.

 3. Ja ik denk zeker na wat ik online zet en wat niet.
  Hier in de tuin loopt ze ook gewoon in dr blote kont als t kan. Alleen niet als mn ouders er zijn want mn vader vind dat niets haha!

 4. Hier mogen de kinderen in de tuin gewoon bloot rondlopen. Heb ook verder geen buren die war kunnen zien. Ze doen dat trouwens ook maar al te graag.

  Op internet deel ik ook geen herkenbare foto’s. Wel van achteraf. Soms wel lastig hoor, want ik ben ook gewoon een trotse mama die het liefst van alles deelt. ?

 5. Geen blote foto’s. Wel leuke foto’s om te delen, maar na enige tijd delete ik de tweets met foto’s van de kinderen weer in mijn tweetline. Staan dus niet blijvend op Internet.

 6. Ik let ook erg op wat ik wel en niet deel, mede ook door mijn werk. Op mijn blog plaatst ik minimaal foto’s van ZoĆ« met gezicht, op instagram doe ik dit wel, mede omdat ik achter een slotje verstopt ben. Tuurlijk moet ik dan nog steeds opletten, dus ik denk goed na wat ik wel en niet plaats

 7. Ik ben ook wat voorzichtiger geworden…vanmiddag plaatste ik er eentje van dochterlief in het zwembadje, maar heb hem achteraf toch weer verwijderd…het voelde niet goed. Ik kreeg laatst ook de mededeling van iemand dat iemand anders verschillende social media profielen had aangemaakt met als profielfoto een foto van mijn dochter…waarom echt!? hij of zij heeft er een melding van gemaakt en daarna waren ze ineens allemaal verwijderd…waarom zou iemand zoiets doen?

 8. Ik zet mijn kind nooit herkenbaar in beeld op internet. de foto’s zijn daar gewoon niet veilig! Er zijn zoveel vieze mensen die mee kunnen kijken.. Zelfs al denk je je profiel goed afgeschermd te hebben. En nog een min punt is dat geen enkele puber graag wilt dat zijn super schattige baby/peuter foto’s later door de middelbare school heen gaan omdat zijn ouders het ooit op internet gezet hebben. Wat een ander doet moet hij/zij natuurlijk helemaal zelf weten maar ik raad iedereen aan om heel goed na te denken over de foto’s die je plaats op internet.

 9. Ik denk er zeker over na. Er komen geen foto’s van mijn kinderen in strandkleding op het internet. Ook aan zee of bij het water hebben ze kleding aan. Helaas zijn de tijden nu eenmaal zo en kun je er beter rekening mee houden dan achteraf geconfronteerd worden met vervelende feiten. Ook zitten in fotoboeken geen naaktfoto’s. Ik kan me nog heel goed herinneren dat toen ik een kind was, ik het heel vervelend vond als mijn moeder die boeken aan anderen liet zien.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close