We schreven al wat vaker over Nijntje Pluis (hier over het Dick Bruna Huis en hier over de film) en dat zullen we ook nog wel wat vaker gaan doen, want Nijntje is bij ons in huis nog steeds een hit.

Mijn favoriete items

We hebben bij de geboorte van Eva een muursticker laten maken met de tekst uit mijn favoriete boekje ‘Nijntje aan zee’. Liza’s bed staat toevallig op hetzelfde plekje onder het schuine dak, we konden de tekst dus laten staan. Alleen missen we de i, maar die verzin ik er wel bij.
Wat ook niet weg is geweest, is het canvasdoek dat ik destijds heb gemaakt van plaatjes uit oude Nijntje boekjes. Eva kende hierdoor al snel de dierengeluiden en de kleuren. Ik baal nog steeds dat ik het digitale bestand kwijt ben, had er graag nog wat vriendinnen blij mee gemaakt.
Waar ik ook erg blij mee ben is onze enorme stapel boekjes van Nijntje (op de foto slechts een klein deel) met de gebruikssporen van ons vroeger erin. Zo zijn er in een aantal boekjes gekrast en staat er bijna in ieder boekje de naam van een van ons vieren. Zo leuk!
nijntje

Helaas werd gisteren bekend gemaakt dat Dick Bruna is definitief gestopt met tekenen. Jammer, maar als je 86 bent, dan vind ik het meer dan prima. Bedankt Dick Bruna! Voor de mooie herinneringen van toen en nu!

Show Full Content
Previous MeoW, wat een kittige wintercollectie van Mim-Pi
Next Spelen met je eten voor gevorderden

3 thoughts on “Wat genieten wij hier toch van Nijntje Pluis

  1. Zelf ben ik niet zo’n nijntje fan. Komt denk ik vooral omdat het hier in Utrecht zo “verplicht” is om dol te zijn op de tekeningen van “onze” Dick šŸ˜‰
    Wel kregen we met de geboorteaangifte van de gemeente Utrecht een Dick Bruna romper. Best leuk, maar ik zal het zelf niet kopen šŸ™‚

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close