Liza is bijna 4 jaar oud en ik kan het me dan ook bijna niet meer voorstellen dat ik in de luiers, rompers en speentjes en voeding zat. Ik kan het me niet meer voorstellen, maar ik kan me die tijd nog wel heel goed herinneren. De spanning voordat je moet bevallen, de onwennigheid met zo’n pasgeboren baby en al die spullen…

Wat heb je allemaal nodig bij een baby?

Qua medische dingen, navelklemmetjes etc, krijg je alles via je zorgverzekering of later via het ziekenhuis. Die doos kan je ophalen of krijg je thuisbezorgd en pas openmaken als de kraamzorg er is. In ieder geval, dat deed ik! Want niemand zit te wachten om die enorme kraamverbanden al voordat de baby er is in zijn handen te hebben of wat dacht je van die gaasonderbroekjes? In eerste instantie denk je: HELLUP, maar bij de geboorte van Liza nam ik er vanuit het ziekenhuis toch wel een paar extra mee naar huis. Ik vond ze zo fijn!

Online kan je een baby uitzetlijst downloaden. In deze lijst staat staan alle baby artikelen die je nodig kunt hebben. Kunt hebben, want mijn ervaring leert dat je er veel niet van gebruikt. En waar de een weinig van het één gebruikt, gebruikt de ander daar juist weer veel van. Zo waren bij mij de sokjes niet aan te slepen, want mijn wasmachine had een enorme honger, maar gebruikte ik geen neutrale wasmiddel.

Een checklist helpt je voor te bereiden!

Een checklist voor een baby helpt je om goed voorbereid te zijn op dat wat komen gaat: een baby! In deze lijst staat onder andere hoeveel broekjes, t-shirts, rompertjes, slabbetjes je nodig hebt. Maar ook welke baby artikelen die je nodig hebt. Misschien een inkoppertje, maar hier staat onder andere een autostoeltje op, maar ook een voetenzak, een speentje, een badthermometer en koortsthermometer als benodigdheden voor een baby.

Ook de moeder wordt op de lijst niet vergeten. Wil je borstvoeding geven, dan word je aangeraden om borstvoedingbeha’s, wasbare zoogcompressen en borstvoedingkleding te kopen. Ook al geef je geen borstvoeding, een borstvoedingskussen is heerlijk om te hebben.

Wat mij betreft waren dé baby essentials toch wel hydrofiele doeken. Nog steeds gebruik ik de doeken wanneer de kinderen ziek zijn en moeten spugen. Deze dunne doeken zijn ideaal om mee te nemen, fijn om de spiegels mee te poetsen en ga zo maar door.

Nu ik, vier jaar na mijn laatste baby, nog eens naar al die leuke spulletjes kijk, krijg ik spontaan de neiging om nog eens voor een baby te gaan. Wat een leuke baby artikelen zijn er te koop!

Baby uitzetlijst Noeser LONGSLEEVE PAM MOLECULE HATTIE SET - Muts
Pakketje van Noeser om cadeau te geven via Zalando

coverbeeld: zwangere dame via shutterstock

Show Full Content
Previous De meiden hebben een opgefriste kamer!
Next Een nieuw vriendje!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: