Ben je van plan om binnenkort een nieuw abonnement af te sluiten voor je telefoon en werkt jouw huidige toestel nog prima? Dan kun je ervoor kiezen om een Sim Only abonnement af te sluiten voor je huidige toestel, dat scheelt je een hoop kosten. Het maandbedrag van een Sim Only is namelijk een stuk lager dan dat van een abonnement met toestel. Als je het niet erg vindt om nog een paar jaar met je huidige toestel te doen, is dit dus een aantrekkelijke optie. Wil je het liefst ook nog een zo goedkoop mogelijk Sim Only abonnement? In dit artikel geven we je een aantal tips om het goedkoopste Sim Only abonnement te vinden voor jouw situatie!

Voordelen van een Sim Only abonnement 

Een Sim Only abonnement heeft een hoop voordelen ten opzichte van een abonnement met toestel. Het grootste voordeel is natuurlijk het lagere maandelijkse bedrag dat je betaalt. Dit scheelt in de meeste gevallen echt een hoop. Voor een Sim Only betaal je gemiddeld rond de 10 tot 15 euro per maand, terwijl je voor een abonnement met toestel al snel 50 euro per maand of zelfs meer betaalt. Dat is dus wel een significant verschil als je graag wat lagere maandelijkse lasten wil hebben. Daarnaast krijg je met een abonnement met toestel in de meeste gevallen een BKR registratie. Dit komt doordat je de telefoon in feite op afbetaling koopt. Het wordt dus gezien als een soort lening. Zo’n registratie kan invloed hebben als je in de toekomst een lening af wil sluiten. 

Het goedkoopste Sim Only abonnement vinden

Als je graag het goedkoopste Sim Only abonnement wil vinden, is het ten eerste belangrijk om veel aanbieders met elkaar te vergelijken. Wat je betaalt voor een Sim Only abonnement is natuurlijk afhankelijk van hoeveel data en belminuten je wil, maar ook dan kan de prijs per provider nog verschillen. Weet je bijvoorbeeld dat je unlimited data en belminuten wil? Vergelijk dan wat dit je bij iedere provider gaat kosten, dan heb je een goed overzicht van welke aanbieder het goedkoopst is. Kijk hierbij niet alleen naar de maandelijkse kosten, maar bijvoorbeeld ook naar de aansluitkosten of de bijkomende kosten als je buiten je abonnement gaat. Er zijn een hoop websites waar je overzichtelijk providers met elkaar kunt vergelijken om de beste deal te vinden!

Zo zorg je dat jouw telefoon langer meegaat 

Zie je het wel zitten om een Sim Only abonnement af te sluiten, maar ben je toch een beetje bang dat je huidige telefoon het op den duur gaat begeven? Er zijn een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw telefoon langer meegaat: 

  • Bescherm je telefoon goed, bijvoorbeeld met een hoesje en een extra glasplaat 
  • Maak je telefoon regelmatig fysiek schoon, zodat er geen vuil of stof in komt 
  • Maak je telefoon ook regelmatig digitaal schoon door onnodige bestanden te verwijderen 
  • Zorg dat je jouw telefoon bewust oplaadt, zodat de batterij langer goed blijft 
  • Gebruik een gecertificeerde oplader voor je telefoon 
  • Ben je onderweg? Zet overbodige functies dan uit 
  • Installeer op tijd de updates voor het besturingssysteem 
  • Vervang de batterij als het echt nodig is, je hoeft dan niet meteen een nieuwe telefoon aan te schaffen 

 

En mocht je alsnog graag een nieuw toestel willen terwijl jouw Sim Only nog loopt, kun je deze vaak upgraden naar een abonnement met toestel als je dat wil. Die optie blijft er altijd.

Show Full Content
Previous Waarom kiezen voor een beveiligingscamera?
Next Dit is hoeveel elke soort verbouwing kost

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close