Met de hoge kosten van vandaag de dag is het altijd fijn als je ergens op kunt besparen, of dit nu op het gebied van woonlasten is of lasten rondom je auto. De vaste kosten die je aan je auto hebt, zijn vaak namelijk hoger dan je zou denken. Het blijft niet alleen bij benzine en onderhoud, je betaalt ook maandelijks wegenbelasting en de verzekering voor je auto. Maar hoe kun je dan besparen op die vaste lasten? Dat vertellen we je in dit artikel!

Besparen op je autoverzekering

Veel mensen sluiten maar één keer een autoverzekering af en kijken daarna niet meer om naar de polis. Dat is eigenlijk zonde, want het kan goed zijn dat jouw polis inmiddels niet meer goed bij jouw situatie past en dat je geld zou kunnen besparen op je verzekering. Hier kom je pas achter als je verzekeringen gaat vergelijken voor je auto. Er is vandaag de dag enorm veel keuze in aanbieders van autoverzekeringen en ze bieden ieder andere soorten polissen aan. De prijzen van de verzekeringen hangen van veel dingen af, waaronder het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en het bouwjaar van je auto. Als je veel minder bent gaan autorijden dan een aantal jaar geleden, kun je dus al een goedkopere verzekering nemen. Het kan dus zeker lonen om eens in de zoveel jaar je verzekering te vergelijken met mogelijkheden bij andere aanbieders. Dit kan je zo een paar euro per maand schelen. 

Besparen op je wegenbelasting 

Echt besparen op je wegenbelasting wordt helaas lastig, want de belasting die je betaalt is afhankelijk van de auto die je rijdt. Het bedrag aan wegenbelasting verschilt ook per provincie, dus als je verhuist naar een andere provincie kan het maandelijkse bedrag ook veranderen. Het bedrag dat je betaalt aan wegenbelasting is afhankelijk van de soort auto die je rijdt, het gewicht van de auto, het type brandstof waarop jouw auto rijdt, de milieubelasting van je auto en de provincie waarin je woont. Als je een volledig elektrische auto hebt, kun je vrijstelling krijgen van wegenbelasting, dit geldt ook voor auto’s die volledig op waterstof rijden. Dit geldt echter nog maar tot 2025, dan verdwijnt deze vrijstelling. Hybride auto’s krijgen geen vrijstelling, maar wel korting op de wegenbelasting. Als je een nieuwe auto gaat kopen, kun je aan de hand van het kenteken van tevoren de wegenbelasting berekenen die je betaalt. 

Show Full Content
Previous Wat is veevoederzout en waarom is het belangrijk?
Next Dieselmotoren en de APK Roetmeting: Het belang van schone uitstoot

1 thought on “Besparen op vaste kosten voor je auto doe je zo!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close