Veel vragen gaan over thermostaten. Een goed functionerende thermostaat zou zo onopgemerkt moeten zijn door zijn eigenaars dat ze er zelfs geen seconde bij stilstaan. In veel huishoudens wordt nu echter gediscussieerd over de vraag of al dan niet moet worden overgeschakeld op de meer geavanceerde thermostaten die onlangs op de markt zijn gekomen. Natuurlijk hangt de beste oplossing af van de specifieke persoon en zijn of haar behoeften. Hier zullen we ingaan op enkele van de meest gestelde vragen (en zorgen) met betrekking tot draadloze thermostaten.

Wat is het verschil tussen een slimme en een draadloze thermostaat?

Een slimme thermostaat maakt gebruik van dezelfde soort rekenkracht als moderne mobiele apparaten om de temperatuur in uw huis te regelen. Een van de belangrijkste verkoopargumenten is dat ze kunnen leren van de verwarmings- en koelingspatronen van de huiseigenaar en zich daaraan kunnen aanpassen.

Het grote voordeel van een draadloze thermostaat is dat deze op afstand kan worden bediend via elk apparaat met een internetverbinding. Wanneer deze is geïnstalleerd, kan een huiseigenaar de thermostaat bedienen vanaf elke locatie met een internetverbinding.

De functies van deze thermostaten overlappen elkaar vaak. De beste manier om een thermostaat te krijgen die alle functies heeft die u wilt, is door nauw samen te werken met een HVAC-servicetechnicus.

Redenen om voor een draadloze thermostaat te kiezen

De mogelijkheid om de temperatuur van uw huis in te stellen met één druk op de knop is een belangrijk verkoopargument voor draadloze thermostaten. U kunt de thermostaat zo instellen dat het koeler of warmer is voordat u thuiskomt, waardoor u elektriciteit bespaart terwijl u weg bent.

Door een draadloze thermostaat te programmeren, kunt u de temperatuur in uw huis zo instellen dat deze zowel energiezuinig als comfortabel is. Als u bijvoorbeeld vergeet de airconditioner uit te zetten voordat u weggaat, zal de thermostaat automatisch de nodige aanpassingen doen. Maandelijks geld besparen is nog maar één voordeel van het energiezuiniger maken van uw huis.

Om uw energiekosten het hele jaar door beter te beheren, kan een draadloze thermostaat zich ook aanpassen aan het weer buiten. Een ander groot voordeel van een slimme thermostaat is de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen. Wilt u een warm en uitnodigend huis hebben wanneer u daar aankomt door de verwarming aan te zetten voordat u van uw werk vertrekt? Een thermostaat met WiFi-ondersteuning en de juiste app maken het eenvoudig.

Kan ik de installatie zelf doen?

Als algemene regel raden wij af om zelf een thermostaat te installeren. Huiseigenaren die bijzonder bedreven of handig zijn, kunnen de installatie misschien zelf uitvoeren, maar ze moeten wel controleren of ze een thermostaat installeren die compatibel is met hun huidige installatie. Er is een professionele technicus nodig om de bestaande installatie te onderzoeken, de behoeften van de huiseigenaar te evalueren en een geschikt vervangend onderdeel te kiezen. Het plaatsen van een thermostaat die niet compatibel is met het HVAC-systeem vormt een bedreiging voor zowel het systeem als de thermostaat, en het kan ook de garantie op beide ongeldig maken.

Wat u moet weten over slimme en draadloze thermostatenHoe verlaagt een draadloze thermostaat de energierekening?

De installatie van een slimme of draadloze thermostaat garandeert geen onmiddellijke besparing op de energiekosten. De huiseigenaar moet de thermostaat zo instellen dat het gewenste resultaat wordt bereikt.

  • Automatisering

Slimme thermostaten zijn in staat om bijna automatisch te werken, maar alleen wanneer daartoe opdracht wordt gegeven. Thermostaat aanpassingen kunnen vooraf worden ingesteld om automatisch te gebeuren als energiebesparing een prioriteit is. Als bij de instelling echter prioriteit wordt gegeven aan comfort, zal comfort voorrang krijgen op energie-efficiëntie.

Om de efficiëntie nog verder te verbeteren, kunnen ze worden gebruikt in combinatie met domotica-systemen. Als de thermostaat is aangesloten op sensoren die detecteren wanneer bijvoorbeeld een deur of raam is geopend, kan hij het HVAC-systeem uitschakelen.

  • Zij controleren het gebruik

Slimme thermostaten met tweerichtingscommunicatie zijn altijd aan het werk, houden uw energieverbruik in de gaten en geven die informatie aan u door. Gebruikersinterfaces op afstand geven inzicht in het energieverbruik en een schatting van de kosten. Vervolgens kunt u uw instellingen handmatig aanpassen of de thermostaat zijn gang laten gaan. De gegevens zijn waar de magie gebeurt. Hoe meer u begrijpt hoe temperatuurveranderingen uw energieverbruik en -kosten beïnvloeden, hoe comfortabeler en kosteneffectiever u dergelijke veranderingen kunt doorvoeren. Een draadloze thermostaat kan u helpen geld en energie te besparen door u te voorzien van de gegevens die u nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken.

  • Functionaliteit

Ook nieuwe functies die met oudere thermostaten onmogelijk waren, dragen bij tot energiebesparing. Dagelijkse energierapporten, bijvoorbeeld, kunnen huiseigenaren veel gegevens verschaffen over hun energieverbruikspatronen.

Dankzij de draadloze mogelijkheden kan de thermostaat ook buitenshuis worden ingesteld. Als de huiseigenaar de thermostaat volgens een bepaald schema heeft geprogrammeerd en een wijziging moet aanbrengen, kan de aanpassing op afstand worden uitgevoerd met behulp van draadloze bediening.

Conclusie

Kortom, draadloze thermostaten zijn ideaal voor wie langdurig van huis is of een tweede huis of vakantiewoning beheert en wil besparen op energieverbruik en -uitgaven. Je kunt alternatieven en een gratis offerte van Tado krijgen als je een afspraak maakt.

 

Show Full Content
Previous Zo financier je de verbouwing van jouw droomhuis!
Next 5x waarom iedereen sneakers moet hebben

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: