Het is je vast niet ontgaan dat wij in dit huis fan-tas-tische gordijnen hebben hangen. Uhh… We hebben dus alleen vitrages hangen. Alsof je in je oma’s huis rondloopt. Zo lelijk. Omdat we nog geen gordijnen hebben, laten we de vitrages maar hangen – anders zitten we zo het zicht. Eva schuift de gordijntjes steeds opzij en Liza trekt er het liefste aan, zodat het van het stokje afvalt. We kunnen dus wel concluderen dat het héle gezin die vitrages lelijk vindt. 🙂

Maar wat moeten we dan? Er hangen twee gordijnrails klaar, voor wat? Willen we lange gordijnen, doorzichtige gordijnen, korte gordijnen, overgordijnen, plissé gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën. Wij zijn in gordijnendubio!
lizadoek

Mooi vs haalbaar!

Dat is het altijd bij ons. Want in hoeverre gaan we investeren in gordijnen voor het hele huis, terwijl we het A. huren, B. hopelijk voor een langere tijd maar dat weten we natuurlijk niet zeker en C. het hele huis ook al voorzien is van rolgordijnen. Het kan natuurlijk nooit kwaad om te kijken wat je nou echt mooi vindt!

  • Plissé gordijnen zijn mijn absolute favoriet: ideaal voor het behouden van een beetje privacy en je hebt altijd daglicht. Het mooie vind ik altijd dat je ze naar boven en beneden kunt hangen.
  • Vouwgordijnen vind ik ook mooi, maar dan wel bij de slaapkamers. Zoals je gisteren hebt gezien hebben we ook in de slaapkamers nog geen gordijnen. Een vouwgordijn is dan makkelijk en zorgt snel voor sfeer.

En dan is er nog een heel scala aan gordijnen en motiefjes dat ik mooi vind.

gordijnenZoals deze disney-collectie (klik hier), rustige paneelgordijnenen (klik), zware overgordijnen waardoor je huis wat groter lijkt (klik hier) en als laatste vond ik in mijn zoektocht Inbetweens. Ik ga deze optie nog eens wat beter onderzoeken. Kijken of ze het ook in Zwitserland hebben en wat de prijzen dan zijn (anders rijden we naar Oostenrijk)!

Kiezen is lastig en ik gok dat we dan ook nog wel een tijdje tegen die lelijke vitrages aan zitten te kijken… Wat denk jij dat er het beste past bij ons huis?

Show Full Content
Previous Binnenkijken in Liza’s kamertje
Next Persoonlijk: een gezellige week met mijn ouders

6 thoughts on “Wij zijn in gordijnendubio :)

  1. Hm, ik snap je dilemma.. Als je gordijnen koopt, koop dan ook in één keer de goeie inderdaad. Het is ook best wel persoonlijk denk ik, de een vind dit mooi, de ander weer iets anders. Zelf zou ik bij jullie huis denk ik wel gaan voor wat lichtere gordijnen, aangezien de muur ook al aardig donker en robuust is. Wel leuk trouwens, die houten muren! X

    1. Hoi Anniek, thanks! Het is wel lastig hoor die houten muren, maar je hebt het niet altijd voor het zeggen. En het geeft ook wel weer een hoop gezelligheid. 🙂

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close