Als je een badkamer gaat renoveren, heb je enorm veel verschillende keuzes. Je kunt bijvoorbeeld een mooie regendouche plaatsen. Deze is erg fijn om onder te staan, maar het is niet voor iedereen de beste keuze. Je kunt namelijk ook kiezen voor een bad of een douche en een bad. Een vrijstaand bad in de badkamer geeft je namelijk de mogelijkheid om perfect te kunnen ontspannen. Je gaat lekker in het warme bad liggen en droomt lekker weg. Ook kun je gemakkelijk een boek lezen of genieten van de rust. De keuze voor een bad kan lastig zijn. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten. Wij geven je graag meer informatie over deze verschillende soorten baden.

Een vrijstaand bad

Voor veel mensen is een vrijstaand bad een voorbeeld van een luxeproduct. Om een vrijstaand bad te kunnen plaatsen, heb je namelijk veel ruimte nodig in de badkamer. Daarnaast is het design van een vrijstaand bad altijd erg luxueus. Desalniettemin past een vrijstaand bad ook vaak in een kleinere badkamer. Het kost wat ruimte, maar dan heb je ook wat. Je kunt het bad gemakkelijk combineren met een douche, of je kiest enkel voor een vrijstaand bad in de badkamer.

Kiezen voor een half vrijstaand bad

Vind je toch dat een vrijstaand bad teveel ruimte in beslag neemt? Kies dan voor een half vrijstaand bad. Dit bad wordt tegen een muur geplaatst en voor de helft ingebouwd. Hierdoor heb je wel de luxe uitstraling die je van een bad mag verwachten, maar het kost minder ruimte in de badkamer. Hierdoor is het half vrijstaand bad perfect voor een kleinere badkamer. Vervolgens kun je het bad voorzien van een mooie, luxe kraan en kun je er zelfs nog een bubbelbad van maken. 

Het bad compleet inbouwen

Wil je toch een bad dat verder ingebouwd is? KIes dan voor een compleet ingebouwd bad. Dit bad past perfect in iedere badkamer, omdat je het interieur erg duidelijk door laat komen. Heb je bijvoorbeeld grote, zwarte tegels tegen de muur? Als je een inbouwbad neemt, worden deze tegels verder uit de muur gehaald en om het bad heen geplaatst. Hierdoor past het bad perfect bij de gehele stijl van de badkamer.

Kleine badkamer? Neem een hoekbad!

Heb je een zeer kleine badkamer, maar wil je toch heel graag een bad? Dan is de keuze voor een hoekbad snel gemaakt. De naam zegt het natuurlijk al; het bad wordt in de hoek van de badkamer geplaatst. Hierdoor neemt het erg weinig ruimte in beslag en kun je hem vrijwel altijd kwijt. Het hoekbad kun je ook prima combineren met een douche. Doordat je een hoek in beslag neemt, kan de douche gemakkelijk boven het bad geplaatst worden.

 

Een zitbad voor ouderen en kinderen

Een alternatief op een groot bad in de badkamer, is een zitbad. Dit bad maakt het mogelijk voor ouderen en kinderen om plaats te nemen in een bad, zonder dat je er moeilijk uit kunt komen. Het zitbad is erg comfortabel en past gemakkelijk in een kleine badkamer. In de meeste gevallen wordt een zitbad altijd ingebouwd. Je kunt dit bad ook perfect combineren met een luxe uitstraling. Zorg bijvoorbeeld voor gouden kranen of een luxueuze douchekop!

Show Full Content
Previous Dit zijn de bikini trends van dit jaar
Next Online dating tips voor vrouwen

1 thought on “Wat voor soort bad kies je voor je badkamer?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: