Marlieke, wat als je je droombadkamer mocht uitzoeken? Dan zou ik het wel weten! Ik neem je vandaag mee, in hoe mijn droombadkamer eruit zou moeten zien. Want ook al heb je een huurhuis, de badkamer van je dromen bedenken is heel goed mogelijk. En ook nog wel beter, want op het moment dat jij al je wensen op papier hebt staan, dan is het makkelijker om aan te geven wat je wilt hebben – mocht je een nieuwe badkamer kunnen uitzoeken of ineens gaan verhuizen. 

Het natte gedeelte

Ik begin natuurlijk met het natte gedeelte. Wij liggen niet vaak in bad, maar als we in bad liggen willen we natuurlijk wel comfortabel liggen. Een groot bad is dan natuurlijk wel belangrijk. Comfortabel is natuurlijk niet alleen een groot bad, maar ook een diep bad. Hoe zou het toch zijn om eens helemaal onder water te liggen, in plaats van met de voeten eruit of met je bovenlichaam boven water. Een groot en diep bad dus, maar wel met een bubbelbad functie, dan wordt in bad gaan extra leuk en lekker! 

Onze douche wordt wel dagelijks gebruikt en we hebben daar natuurlijk ook specifieke eisen voor. Sowieso een deur voor de douche, in plaats van een douchegordijn. De douche moet lekker groot zijn met ingebouwde plekjes voor de douchespullen, zodat die niet overal rondzwerven. 

Nooit meer zo’n smerig douchegordijn tegen je huid, als je lekker aan het douchen bent. 

Maar wat ik het allerfijnste vind bij de douche, is een goede douchekop. Zo eentje die lekker hard kan. Wij douchen niet lang en dat vind ik ook niet nodig. Dus allemaal extra opties zorgt alleen maar voor meer watergebruik, omdat je dan langer onder douche staat. 

Waterbesparende wc’s

Over waterbesparing gesproken, ik vind het wel belangrijk om daar goed op te letten als je nieuwe spullen koopt. Dus ook de wc  kan prima waterbesparend zijn en als hij dan toch nieuw mag, dan koop je natuurlijk een wc met luchtjesvreter! Bestaan er ook wc ’s die zichzelf reinigen, dan kan dat natuurlijk ook op het lijstje. 

Badkamermeubels

Je hebt natuurlijk ook badkamermeubels nodig. Zo hebben wij in onze huidige badkamer(s) geen fatsoenlijke bergruimte. Of de kast is te smal of alles staat in het zicht. Een mooie kast naast of onder een dubbele wastafel (goals!) gaat ook op het lijstje. Het enige waar ik over twijfel is een radiator. Ik vind een verwarming in een badkamer niet zo nodig namelijk. We hebben ze wel hoor in beide badkamers, alleen gebruiken ze niet. Een radiator zou alleen handig zijn om de handdoeken aan op te hangen. 

Inmiddels weet ik wel wat mijn eisen qua meubels en spullen in een badkamer zijn. Altijd fijn om te weten wat je wensen zijn. Maar als je weet waar wij vandaan komen, is alles wat nieuw is – al een wens… 🙂

 

 

coverfoto:People photo created by senivpetro – www.freepik.com

Show Full Content
Previous Als corona ineens niet meer het gesprek van de dag is
Next Hulp vragen aan anderen, dat ben ik aan het leren

1 thought on “Wat moet jouw droombadkamer in ieder geval hebben?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close