Soms word je aangestoken door mensen, soms is de zooi je eenvoudig weg te veel en soms komen beiden samen en ga je aan de slag. 

Ik was de kleding van de meiden zat. Ik was de dozen met kleding in de kelder zat. Ik was de troep zat. 

Weg met de zooi!

Vol overtuiging ging ik aan de slag. Alle dozen met kleding uit de kelder stond in de woonkamer. Klaar om uitgezocht te worden. Ik was van plan om de goede babykleding te verkopen via facebookgroepen. De kleding die minder was aan de vluchtelingen te geven en de kleding die nog een rondje mee kon, aan een vriendin hier te geven. Het plan dus.

Wat is dat toch met die babykleertjes?

Op het moment dat ik die kleine babykleertjes in mijn handen had, kon ik ze toch zeker niet verkopen. Nee, echt niet dat een onbekend kindje in die lieve schattige jurkjes, fijne tuniekjes, roezelige shirtjes ging liggen? Echt niet! 

Gelukkig heb ik een heel lief vriendinnetje dat zwanger is van een meisje en die ik deze lieve kleertjes graag geef. Verkopen kan ik niet, echt niet, maar weggeven? Geen probleem. Met alle liefde juist.

De babykleertjes waren uitgezocht. Toen was maat 74-92 aan de beurt. Dat was op zich wel te doen. De ‘slechtere’ kleertjes gaan naar de vluchtelingen, de kleertjes die nog een goede ronde mee konden zou ik naar een vriendin brengen. Haar dochter is een jaar jonger dan Liza, dus dat komt mooi uit. Een tas vol kleertjes, ik vond het heel fijn om dit aan haar te geven.

Daarna vond ik een doos met kleding voor Liza voor nu (tot en met kleine 110) . De goede items haalde ik eruit, de mindere gingen gelijk in de tassen voor de vluchtelingen. Ook voor de maat hierna ben ik zo goed als klaar denk ik. Tegen die tijd zie ik het wel weer.

Voor Eva zocht ik ook alle kleren uit. De afgelopen jaren heb ik veel gekregen in allerlei maten en vormen. Ik zocht de leukste en beste kleding uit. De rest gaat ook naar de vluchtelingen. Ik heb inmiddels tot en met maat 154 verzameld, dus ik kan nog wel eventjes vooruit!

Inmiddels zijn de kasten weer goed gevuld met zomerkleren en besef ik me dat de kinderen het komende jaar alleen nog nieuw ondergoed, sokken en sandalen voor de zomer nodig hebben. Handig!

Weg met de zooi!

Nadat de kleertjes allemaal waren uitgezocht, was het tijd voor de rest. Eigenlijk moet ik nog veel meer doen, maar de speelkamer irriteerde mij weer eens. Veel te veel spullen, veel te veel speelgoed, veel te veel meuk. Tijd om uit te zoeken! Dat deed ik afgelopen week. 2 vuilniszakken met troep en 1 doos met speelgoed dat naar andere kindjes kan. De kamer heb ik weer omgegooid, er is wat speelgoed naar de slaapkamers van de kinderen gegaan en ik ga weer graag de kamer binnen. Belangrijker echter: de kinderen spelen er weer graag in!

Bijna klaar ?#lizaopfilm

Een video die is geplaatst door Marlieke | LoveThat.nl (@marliekecom) op

Heb jij dat ook weleens dat je je ineens irriteert aan al de meuk in je huis?

Show Full Content
Previous Trend: regenbogen en eenhoorns
Next Omdat het maar 1 keer per jaar moederdag is

1 thought on “Weg met die zooi!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close