Na aanleiding van mijn blog over goedkoop online kopen, kreeg ik vaak de vraag hoe je dit dan doet met kinderen die zo snel overal uitgroeien. Ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf praten, maar mijn kinderen groeien inderdaad overal snel uit en passen vaak ook al een maat groter. Zo past Bram bijvoorbeeld met zijn 57 cm, al maat 68 – de mouwen zijn iets lang maar ook niet te lang.┬á

Maattabel

Hieronder zie je een maattabel. Met deze tabel kan je ongeveer inschatten welke maat een kind heeft bij welke leeftijd.Dat is handig als je een cadeautje moet kopen of misschien een winterjas zou willen kopen.

kindermaattabel

Niet ieder kind groeit hetzelfde

Eva heeft vanaf haar 4e tot 7e in maat 128 gezeten. In eerste instantie had ze deze maat nodig voor haar spekkies, later ging ze de lucht in en paste ze de kleding gewoon omdat ze er groot genoeg voor was. Eva is het type kind dat eerst wat in de breedte groeit en daarna de lengte weer in schiet. Dat scheelt op zich wel kleren kopen. Want Eva heeft zo de afgelopen jaren altijd een maat overgeslagen en deed daardoor lang met dezelfde kleren.

Liza daarentegen groeit weer zoals het gros van de wereld. Gewoon evenredig in lengte en breedte. Voor haar kon en kan ik altijd kleren kopen die voor haar leeftijd geschikt zijn. En zoals de maatvoering bij kinderkleding, zoals die van Noppies, bedoelt is.

En nu met Bram gaan we de kant van Eva op. Denk ik. Mijn kleine beer past gewoon allerlei maten en ik vind het prima. Zoveel kleren heb ik niet voor hem, dus des te leuker dat hij de kleren die hij op de groei heeft gekregen al past!

Ken je kind

Op een gegeven moment weet je hoe je kind groeit en dus ook hoe de maatvoering loopt voor jouw specifieke kind. Zoals gezegd; het ene kind is het andere niet. Je hebt kinderen die snel groeien en kinderen die langzaam groeien.

Dus wat doe je als je kind zo snel overal uitgroeit?

  1. Verwacht je dat je kind binnen drie maanden naar een andere maat gaat? Koop dan een maat groter
  2. Check of je eventueel broekjes kunt verlengen door de zoom eruit te halen en koop broekjes of rokjes met elastiek aan de binnenkant zodat je het kunt verstellen.
  3. Betaal niet de volle pond voor een kledingstuk
  4. Gooi de kleertjes niet in de droger ­čśë

Overigens, wist je dat de kindermaten eigenlijk pas vanaf maat 80 echt gelden? Vooral babyÔÇÖs groeien niet allemaal echt evenredig. Met een jaar zitten ze ongeveer in maat 80 en verloopt de groei weer wat normaler.

Show Full Content
Previous FotoÔÇÖs maken van (huis)dieren, ik geef je 5 tips!
Next Mijn 8 kleding must-haves voor in het voorjaar

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: