Hoe overleef je in de jungle? Wat heb je nodig om een vuurtje te maken en welk materiaal brandt dan het langste? Kan je tarantula’s beter uitgraven of met water lokken? Als je per ongeluk op het ijs bent beland, wat moet je doen om de overkant te bereiken? Kies je om verder te lopen of ga je kruipend over het ijs zodat je je gewicht verdeeld? Het zijn vragen die kunnen betekenen of je het alleen verder redt of dat je de reddingsbrigade moet bellen.

Interactieve Netflixserie met Bear Grylls

In de nieuwe Netflix-serie You vs. Wild krijgen kinderen deze vragen voorgeschoteld en ze leren er nog wat van ook! De serie is weer een interactieve serie, net als De Gelezen Kat. De kijker beslist hoe het verder gaat en dat kiezen, dat kan dus ook mis gaan. En dat laatste maakt het voor ouders ook erg leuk!

In You vs. Wild gaan de kinderen mee op avontuur met wereldberoemde avonturier Bear Grylls. Eerlijk gezegd kende ik hem niet, maar hij is wel bekend van allerlei survivalprogramma’s.  De eerste aflevering is amper van start gegaan of de kijkers krijgen hun eerste vraag voorgeschoteld. Je gaat de jungle in en je mag kiezen wat je in rugzak meeneemt: een haak of een katapult.

En zo gaat het de hele aflevering door. Iedere vraag wordt zorgvuldig uitgelegd en als je als kijker een verkeerde keuze maakt, dan heb je de kans om weer terug naar het keuzemenu te gaan en een andere keuze te maken. 

Net zoals de film van de gelaarsde kat, is You vs Wild een grote hit bij ons in huis. En hoewel het wordt aangeraden vanaf 8 – ik snap waarom, want het is af en toe best spannend – is Liza ook groot fan. Doordat het in het Nederlands  is nagesynchroniseerd is het voor haar gemakkelijk om te volgen en steken ze er heel wat van op! Freek Vonk eat your heart out! 

De serie You vs Wild heeft snelheid, is spannend en interactief. De ideale combinatie voor de ontdekkingsreiziger van nu. 

Show Full Content
Previous Liza’s GPS horloge ligt al een half jaar in de kast
Next Met deze spelletjes is een autorit nooit meer saai!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close